Miris cilvēks apzinās, ka ir miris; Cilvēks var dzirdēt, kā mediķi paziņo nāves iestāšanās laiku

Jau agrāk nāve saistījās ar briesmīgu perspektīvu, bet tagad parādījies vēl jauns iemesls bailēm. Saskaņā ar pēdējo pētījumu rezultātiem, kādu laiku pēc tam, kad cilvēka ķermenis pārstāj izrādīt dzīvības pazīmes, cilvēka smadzenes turpina strādāt un saprast, kas ar cilvēku notiek.

Tas nozīmē, kas cilvēks var dzirdēt, kā mediķi paziņo nāves iestāšanās laiku.

Pie šāda secinājuma ir nonācis Ņujorkas Medicīnas skolas speciālistu komanda Dr.SemaPārnija vadībā.

Dr.SemsPārnijs un viņa komanda izpētīja to cilvēku stāvokli, kuri pārdzīvoja sirdstrieku, praktiski nomira, bet pēc tam atgriezās atpakaļ dzīvē, citiem vārdiem, cilvēkus, kuri ir piedzīvojuši klīnisko nāvi. Šis kļuva par pašu apjomīgāko pētījumu medicīnas vēsturē.

Liela daļa pētījumu dalībnieku paziņoja, ka ir atradušies pie pilnas apziņas, varēja saprast mediķu sarunas un aprakstīt, kas notika viņiem apkārt pat tad, kad mediķi jau bija konstatējuši nāves iestāšanos. Dalībnieku vārdu precizitāti apstiprināja ārsti un pārējais medicīnas personāls, kurš bija klāt nāves brīdī.

Nāves iestājas brīdī, kad apstājas sirds un smadzenēm nepieplūst asinis. Smadzeņu stublājs zaudē visus refleksus. Tomēr, neskatoties uz to, saskaņā ar Pārnija sacīto, ir pilnībā iespējams, ka pēc cilvēka nāves notiek sprādziens smadzeņu aktivitātē.

Lasi vēl: Asinskāras lēdijas: pašas stingrākās sievietes saskaņā ar zodiaka zīmi

2013.gadā Mičiganas Universitātes pētnieki izpētīja elektriskos signālus smadzenēs deviņām žurkām, kuras, ar anestēzijas palīdzību atradās apzināti izraisītā sirdslēkmes stāvoklī.

Neilgu brīdi pēc klīniskās nāves iestāšanās, pētnieki konstatēja žurku smadzeņu darbības aktivitāti, kas līdzīgs trauksmes stāvoklim.

“Gluži kā citi zinātnieki cenšas noteikt cilvēka stāvokli izjūtot, piemēram, mīlestību, mēs cenšamies saprast, ko viņš jūt, kad mirst. Tā ir universāla pieredze, kurai būs jāiet cauri ikvienam no mums, kad pienāks mūsu kārta.”

Avots:

chudesa

Pievienot komentāru