Neparastu turku kotlešu recepte – visideālākais gaļas ēdiens, ko nācies pēdējā laikā baudīt!

Pagatavošana:
Nelielā bļodiņā sajauciet 1 tējkaroti citronu sulas ar vienu tējkaroti dzeramās sodas.
Dziļā traukā sajauciet kopā 400 g liellopu maltās gaļas ar 200 g jēra maltās gaļas, pievienojiet klāt sodu, kas dzēsta ar citronu sulu – malto gaļu maisiet apmēram 10 minūtes, lai iegūtu gaļu, kas līdzīga mīklai.
Pa nelielām prorcijām maltajai gaļai lieciet klāt 100 ml ūdens – maisiet malto gaļu vēl aptuveni 10 minūtes. Pievienojiet klāt arī divas ēdamkarotes olīveļļas, tad turpiniet gaļu maisīt vēl kādas piecas minūtes. No maltās gaļas izveidojiet bumbu, ietiniet to pārtikas plēvē un lieciet ledusskapī uz 24 stundām.
Notīriet 100 g sīpolu, nomazgājiet tos un smalki sarīvējiet. Sīpoliem nospiediet nost radušos šķidrumu, tad attīriet 2 ķiploku daiviņas, smalki sarīvējiet un lieciet klāt sīpoliem.
Izņemiet no ledusskapja ārā malto gaļu, pievienojiet tai klāt sīpolu un ķiploku masu, 0,5 tējkaroti maltu melno piparu, 1 tējkaroti sāls – visu rūpīgi pārmaisiet un lieciet malto gaļu atpakaļ ledusskapī vismaz uz divām stundām.
Nelielā traukā ielejiet mazliet ūdens, lai jums būtu kuru samitrināt rokas. Izņemiet no ledusskapja malto gaļu, veidojiet nelielas garenveidīgas kotletes.
Pannā ielejiet mazliet eļļas, apcepiet visas kotletes no abām pusēm, līdz tās būs kļuvušas zeltaini brūnas (tās ir aptuveni 15 minūtes).
Gatavās kotletes pasniedziet kopā ar dārzeņiem vai jebkuru citu iecienītāko ēdienu.

Lai jums labi garšo!

avots

COMMENTS

Pievienot komentāru