Nevajag dārgus piebarojumus, lai kartupeļi izaugtu gigantiski, bet vajag tikai – MAIZI

Šo izmēģināju arī es. Šo eksperimentu iemesls bija mana vecmāmiņa. Fakts ir tāds, ka viņas dārzā viņai vienmēr ir bagātīga lielu un veselīgu kartupeļu raža.

Vecmāmiņai ir tikai viena veca recepte, saskaņā ar kuru viņa katru gadu audzē kultūru. Kā mēslošanas līdzekli es neizmantoju augsni ar superfosfātu un citiem nopirktiem minerālmēsliem.

Stādot, es bedrītēs ielieku kūtsmēslus, sajaucu zemi ar pelniem un pa augšu apkaisu sīpolu mizas. Šāda aprūpe nodrošina augu ar labu ražu, bet joprojām mana vecmāmiņa dara savādāk.

Tad nu beidzot es uzzināju viņas noslēpumu…

Lasi vēl: Vanga savulaik esot atklājusi patiesību par nāvi un pēcnāves dzīvi – viņas teiktais iespaidos arī tevi

Kad es izskaidroju visu situāciju ar eksperimentiem ar kartupeļiem, vecmāmiņa iesmējās.

– “Meita, kāpēc tādas grūtības? Viss ir daudz vienkāršāk.”

Kā izrādījās, vecmāmiņa visu gadu vāc sausas maizes garoziņas. Vecmāmiņa šādas garozas neizmet, bet sagatavo nākamajai kartupeļu stādīšanai. Rudenī un ziemā viņa iegūst divus maisiņus ar bagātīgu piebarojumu.

Kad pienāk kartupeļu stādīšanas laiks, vecmāmiņa iemet katrā bedrītē kaltētu maizes gabalu, bez papildu piebarojuma. Sezonas beigās viņai ir bagātīga un liela raža. Sākumā es nespēju noticēt tik vienkāršam trikam. Bet vēlāk viņa atrada zinātnisku izskaidrojumu šai darbībai.

Pirmkārt, maize stiprina augus un nodrošina tiem paaugstinātu imunitāti. Tiem dārzeņiem, kas aug kopā ar maizes šķēli, sakņu sistēma mēdz būt daudz labāka nekā citiem augiem, kurus kopj ar regulāru barošanu.

Otrkārt, kartupeļi kopā ar maizi izaug daudz lielāki, tiem rodas spēcīgāka garša un raža kopumā kļūst bagātāka.

COMMENTS

Pievienot komentāru