Noplēsu tomātu, bet tas izrādījās negaršīgs! Lūk, kas bojā tomātu garšu! Dalos ar jums

Pagājušajā gadā bija problēma ar maniem tomātiem. Raža bija laba, bet tomāti garšoja kā papīrs. Protams, es biju nopietni apjukusi.

Bet jums ir jāsaprot, kāpēc tomāti ir bezgaršīgi. Man izdevās noskaidrot iemeslu. Es pastāstīšu kāpēc tomāti ir bezgaršīgi.

Laikapstākļi

Laikapstākļi ļoti ietekmē tomātu garšu. Jo īpaši temperatūras un mitruma līmenis, saules gaisma, nokrišņi. Ja ārā ilgu laiku ir slikts laiks vai augi piedzīvo zemu temperatūru, jums nevajadzētu paļauties ne tikai uz tomātu labo garšu, bet arī uz augstu ražu.

Ja jūs audzējat tomātus siltumnīcā, jūs varat radīt optimālus apstākļus jūsu augu augšanai un attīstībai. Bet neaizmirstiet periodiski vēdināt telpu, kontrolēt temperatūras un mitruma līmeni.

Augsne un barošana

Tomātu garšu lielā mērā ietekmē arī augsnes īpatnība. Tātad, ja augi tiek audzēti kūdras augsnē ar augstu skābuma līmeni, tad augļi būs bez garšas un mīksti. To pašu rezultātu iegūs, ja tomātiem trūks kālija.

Atcerieties arī, ka tomāti dod priekšroku auglīgai augsnei. Ja jūsu augsnē ir maz barības vielu, rudens rakšanas laikā tajā iestrādā organiskās vielas, piemēram, kompostu vai humusu.

Stādīšanas vieta

Lai nepasliktinātu tomātu garšu, pievērsiet uzmanību stādīšanas vietai. Lai gan tomāti labi aug ēnā, nerēķinieties ar labu ražu. Jums nepatiks arī augļu garša.

Stādiet saulainās, no vēja aizsargātās vietās. Centieties turēt tos prom no kokiem, augstiem krūmiem un ēkām. Noteikti atcerieties, kuri augi šajā vietā auguši agrāk.

Laistīšana

Lai tomāti būtu garšīgi un sulīgi, neaizmirstiet par pareizu laistīšanu. Atcerieties, ka tomātiem nepatīk pārāk daudz vai pārāk maz mitruma.

Tomātu laistīšanai nelietojiet aukstu ūdeni. Izmantojiet tikai ūdeni, kas ir nostāvējies. Laistīšana tiek veikta pēc nepieciešamības. Noteikti pievērsiet uzmanību augsnei. Ja tā jau ir sausa, tad droši lejiet ūdeni vairāk. Karstā laikā jūs varat veikt laistīšanu divas reizes dienā.

Lasi vēl: 2 sieviešu vārdi, kurām vienmēr izdodas laimīga laulība un veiksmīgas attiecības ar partneri

Es uzskaitīju galvenos faktorus, kas var negatīvi ietekmēt tomātu garšu. Zinot tos, jūs varat ne tikai iegūt lielisku ražu, bet arī sasniegt izcilu tomātu garšu.

Avots:

zen.yandex

COMMENTS

Pievienot komentāru