Nostalģiska recepte no bērnības. Visi mani tuvinieki ir sajūsmā no šī šedevra un nemitīgi lūdz to pagatavot!

Pilnīgi iespējams, ka krējuma kūka (tautā saukta par smetaniku), ir viens no pirmajiem “nopietnajiem” desertiem, kuru gatavo meitenes, kad mācās gatavot. Ir dažādas krējuma kūkas receptes, vienkāršākas un sarežģītākas, ar cepumiem un ar biskvītu, ar visu veidu piedevām.

Mēs piedāvājam vienu no kŗejuma kūkas receptēm, kas ir ātri pagatavojama. Novērtē šo gaisīgo kūku ar maigu krējuma pildījumu.

Vienkārša krējuma kūkas (smetanika) recepte

Šī torte būs īsts atradums strādājošām saimniecēm, kā arī tiem, kuri tikai apgūst konditorejas mākslu. Ar minimālu piepūli tu iegūsi pievilcīgu un garšīgu desertu.

Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta
  • 2 olas
  • 200 g kondensētā piena
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 8 ēdamkarotes miltu
  • 700 g skābā krējuma (ar 20% tauku)
  • 100 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera

Pagatavošana:

Sviestu istabas temperatūrā sajauc ar olām. Pievieno kondensēto pienu. Izsijā miltus un cepamo pulveri, un ar lāpstiņu iecilā masā. Mīklai jāiegūst konsistence kā biezam krējumam. Mīklu sadali uz pusēm, vienai no daļām pievieno kakao, labi samaisi.

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ielejiet vienu mīklas daļu vienā kūkas veidnē, kas ieeļļota ar augu eļļu. Pārējo mīklas daļu ielejotrā formā. Ja cepeškrāsns un aprīkojums ļauj, vari vienlaicīgi cept divas kūkas (apmēram 20 minūtes). Ja abas formas nav, cep pēc kārtas.

Rūpīgi izņem kūkas no veidnēm. Kad atdzesē, nogriez malu (0,5-0,7 mm), lai izveidotu drupačas, kuras ieliec atsevišķās bļodiņās. Tad uzmanīgi pārgriez izceptās kūkas un pusēm. Tā rezultātā tev vajadzētu būt 2 tumšam un 2 gaišām kūkām.

Lasi vēl: Deviņgadīgais dēls iegāja istabā un ieraudzīja mammu ar mīļāko, kamēr tētis nebija mājās; šis sekoja tālāk

Pagatavo krēmu. Lai to izdarītu, sajauc skābo krējumu ar pūdercukuru.

Uz trauka novieto vienu gaišo kūkas kārtu, uzklāj krēmu, pārklāj ar brūno kūkas kārtu, un arī to apklāj ar krēmu. Tā turpini arī ar atlikušajām divām kārtām. Pēdējā kārtā veic nelielus caurumiņus ar dakšu, uzklāj atlikušo krējumu arī gar kūkas malām. Nokaisi kūku ar drupačiņām. Ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām.

Mēs iesakām ņemt tieši pūdercukuru krēma pagatavošanā, jo cukurs, ja tas nav pilnībā izšķīdis skābajā krējumā, rada nepatīkamu sajūtu. Ja vēlies, tu vari pievienot sasmalcinātus valriekstus, tos var arī uzkaisīt starp kūkas slāņiem.

Pagatavot krējuma kūku, tā ir ļoti garšīga! Un neaizmirsti padalīties receptē ar draugiem!

Avots:

optim1stka

Pievienot komentāru