Oho! Vakar Ķekavā policija aizturēja vīrieti ar milzīgu promiļu daudzumu asinīs

Personas norādīja, ka minētais spēkrata vadītājs radījis aizdomas, jo nav spējis novaldīt transportlīdzekli un nobraukt taisni pa savu braukšanas joslu, iebraucot pretējā joslā. Pa ceļam šī spēkrata vadītājs arī piestājis pie kāda veikala, no kura streipuļojot iznācis ārā ar grādīgo dziru, un iesēdies savā mašīnā.

Pēc šī aculiecinieki nekavējoties zvanīja policijai, bet “Volvo” un iespējamo dzērājšoferi līdz pat policijas ierašanās brīdim neizlaida no sava redzesloka, raksta la.lv

Neilgi pēc tam Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem izdevās šoferi aizturēt un, veicot personas pārbaudi, policisti konstatēja, ka 1983.gadā dzimušajam vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Tāpat, veicot alkohola pārbaudi, apstiprinājās aculiecinieku bažas – 35 gadus vecais šoferis pie stūres sēdies pamatīgā alkohola reibumā. Viņa izelpā pēc pirmā pūtiena tika konstatētas 3,33 promiles, savukārt veicot otro pūtienu, reibums bija krietni lielāks – 5,5 promiles.

Lasi vēl: Pēc vecmāmiņas nāves iegūtās pārdabiskās spējas liek man ciest

Par šādu bezatbildīgu pārkāpumu paredzēta kriminālatbildība un sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

VP izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi reaģēja uz situāciju, sniedza informāciju par pārkāpēju un līdzdarbojās ar policiju – šāda rīcība palīdz likumsargiem gādāt par apkārtējo drošību uz ceļa.

Avots:

COMMENTS

Pievienot komentāru