Organisms signalizē: ko nozīmē sarkana dzimumzīme uz ķermeņa

Ir daudz veidu sarkano dzimumzīmju, bet lielākā daļa ir labdabīgi izaugumi ar parastām sarkanām angiomām. Pēc Amerikas Osteopātiskās dermatoloģijas koledžas speciālistu domām, paplašinātie asinsvadi veicina sarkano dzimumzīmju veidošanos, vēsta news

Dr. Deivids Svonsons paskaidro, ka atkarībā no neoplazmā iesaistīto tauku skaita dzimumzīme var būt gluda vai raupja, un tās izmērs svārstās no spraudītes izmēra līdz sešiem ar pusi milimetriem. Koledžas eksperti iesaka pievērst uzmanību sarkanajām dzimumzīmēm, kas parādās pēc saules gaismas iedarbības.

Turklāt ir sadalījums grupās atkarībā no dzimumzīmes formas un audiem, kas ir iesaistīti tās veidošanās procesā. Jaunzēlandes klīnikas DermaNet ārsti sauc par plakanā,, sazobotām, sazarotām, čiekurveidīgām dzimumzīmēm. Visas tās savukārt atbilst asinsvadu patoloģijas formai. Tās tiek sadalītas: zvaigžņu vai zirnekļveidīgajās dzimumzīmēs.

Ir vismaz astoņi sarkano dzimumzīmju cēloņi: saules ultravioletais starojums; aknu problēmas; nepiemērota diēta, kuras dēļ toksīni uzkrājas aknās un zarnās; asinsvadu palielināšanās ārpus normas; iedzimtais faktors; hormonālas izmaiņas, kas galvenokārt skar meitenes; vecums un visbīstamākie, kas saistīti ar bīstamām slimībām.

Sarkanās dzimumzīmes visbiežāk parādās uz sejas vai ekstremitātēm. Tas ir labdabīgs veidojums, bet ārēji ļoti līdzīgs melanomai. Tāpēc, ja kas tāds parādās, tad obligāti jākonsultējas ar ārstu, lai pārliecinātos, ka tur problēma nav dziļāka.

Lasi vēl: Ar ko beidzās lūša un kaķa draudzība 12 gadu garumā. Šī gada 3.janvārī viena zvēra sirds beidza pukstēt

Rakstā “Dermatoloģijas pārskati par dažādiem gadījumiem” ir ļoti interesanta informācija. Britu zinātnieki veica vairākus pētījumus un nonāca pie secinājuma: nav jābaidās no liela skaita dzimumzīmju, arī sarkano, parādīšanās. Parasti tie liecina par ķermeņa uzticamu aizsardzību pret novecošanos.

Avots: news

COMMENTS

Pievienot komentāru