Paši garšīgākie liķieri – 2 superīgas receptes

Viesi novērtēs!

Ķiršu liķieris
Lai pagatavotu ķiršu liķieri, būs nepieciešami pilnībā nogatavojušies ķirši ar visiem kauliņiem. Lieta tāda, ka ķiršu kauliņi liķierim sniegs nelielu mandeļu piegaršu.

Lasi vēl: “Tiramisu” torte ar apelsīniem – ātrā un liesā recepte

Būs nepieciešams:
3 kg ķiršu
2 kg cukura
1 litrs degvīna

Pagatavošana:
Izvēlieties pašus garšīgākos ķiršus, kas ir kārtīgi nogatavojušies. Nomazgājiet tos un kārtīgi pārlasiet, jo nekādā gadījumā nevajadzētu izmantot sabojājušās ogas.
Ieberiet tās trīslitru burkās. Pa virsu beriet 1 kg cukura un izlejiet pusi degvīna. Ļaujiet liķierim nostāvēt kādas 6-7 dienas, katru dienu atceroties to kārtīgi sakratīt.
Pēc norādītā laika izfiltrējiet dzērienu un pievienojiet klāt atlikušo degvīna un cukura daudzumu, visu mazliet uzsildiet, lai izkustu cukurs.
Filtrējiet liķiera dzērienu, līdz tas būs kļuvis caurspīdīgs. Var izmantot arī marles kārtu.
Tad jāļauj dzērienam vēl diennakti pastāvēt – un mājās gatavotais liķieris ir gatavs. Atliek vien saliet to pa pudelēm un cieši aiztaisīt ciet.

Ievērībai – ja jūs ņemat vairāk ķiršus, ar uzviju mainās arī visas pārējās proporcijas.

2. Zemeņu liķieris

Spēcīga zemeņu garša ar citrona notīm.

Sastāvdaļas:
0,5 kg saldu un gardu zemeņu
0,5 l degvīna (40 – 45 grādi)
250-300 g cukura
1/2 citrona
200 ml ūdens

Pagatavošana:
Zemenes nomazgājiet, nogrieziet nost zaļās lapiņas, sagrieziet uz pusēm (ja ogas ir ļoti lielas, var griezt arī četrās daļās).
Saberiet zemenes litra burkā un aplejiet tās ar degvīnu. Ir ļoti svarīgi, lai visas zemenes būtu apklātas ar degvīnu. Var ņemt pat daudz vairāk un pieliet līdz pat trauka malām. Tāpat lieciet klāt maisījumam pus citrona sulu – tas sniegs dzērieanm patīkamu skābumu.
Tad dzērienu nolieciet uz 7-10 dienām uz palodzes, vēlams saulītē. Pēc norādītā laika dzēriens rūpīgi jānokāš, taču zemenes nevajag izspiest. Tad šīm zemēn klāt beriet cukuru. Pašu šķidrumu aiztaisiet ciet un nolieciet malā, jo tas tagad uzreiz nebūs vajadzīgs.
Burku ar zemenēm un cukuru rūpīgi pakratiet, tad atstājiet vēl uz kādām 2-3 dienām, kamēr cukurs būs pilnībā izšķīdis. Nolejiet nost sīrupu, ielejiet burkā 200 ml ūdens, samaisiet un vēlreiz nolejiet nost radušos sīrupu.
Sajauciet zemeņu spirta maisījumu ar sīrupu, pārlejiet to burkā un lieciet malā vēl uz kādām 3-5 dienām. Šajā laikā liķieris kļūs mazliet gaišāks, pēcāk to vajadzēs nokāst un izfiltrēt.

Gala rezultātā iegūsiet skaistu zemeņu krāsas liķieri. Tajā nebūs vairāk par 15 grādiem, bet garša un aromāts ir burvīgs. Liķieri labāk lietot atdzesētā veidā.

avots

COMMENTS

Pievienot komentāru