Pat naktī tie izdala skābekli… 9 augi, kurus ir vērts turēt guļamistabā

Gerbera

Ieviesiet savā dzīvē saules gaismu, izvietojot istabā šos oranžos ziedus. Izņemot to, ka gerberas attīra un atsvaidzina gaisu, tās izmanto arī kā ārstniecisku līdzekli n saaukstējumiem līdz pat vēža novēršanai.

Iegādājoties gerberu izvēlaties kvalitatīvu stādammateriālu, jo šie augi mēdz būt visai sarežģīti kopšanā un audzēšanā.

Nīma kociņš

Indiešu kultūrā šis augs kļuvis par tīrības simbolu, jo tas ne vien attīra gaisu, bet arī iedarbojas kā dabīgs pesticīds, radot nepārvaramu šķērsli apnicīgajiem odiem. Šis augs nevis vienkārši iznīcina kaitēkļus, tas pat novērš to olu un kūniņu attīstību un šķilšanos.

Tomēr jāņem vērā, ka audzējot nīmu mājas apstākļos, jums būs nepieciešama krietna pacietība un būs jārāda īpaši audzēšanas apstākļi: daudz saules gaismas un augstvērtīgas augsnes.

Orhideja

Dažas šīs brīnumskaistas puķes spēj izdaiļot pat cietuma kameru, taču to nozīme ir daudz plašāka, nekā vienkārši estētiska bauda. Orhidejas būtu labi turēt tieši guļamistabās, jo tās naktī izdala skābekli.

Pateicoties savai spējai uzsūkt no apkārtējās vides ksilolu (piesārņotāju, kas atrodas krāsās) un atsvaidzināt jūsu mājokli, tās ir lieliski piemērotas arī citām telpām.

Ja jums šķiet, ka šīs pasakaini skaistas puķes prasa milzīgas pūles to kopšanā, jūs maldāties.  Nemaz neiespringstiet, vienkārši sniedziet tām pēc iespējas vairāk saules gaismas, pārējo viņas izdarīs pašas.

Lasi vēl: Viņa pateica, ka ir stāvoklī, cerēdama ieraudzīt mīļotā vīrieša smaidu, taču tā vietā viņš uzstāja uz abortu

Svētais baziliks (tulasi)

Lai gan šī auga lapu lietošanai uzturā ir savas priekšrocības, pat vienkārša atrašanās blakus šīm augam labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību.

Tulasi lapām piemīt raksturīga smarža, kas palīdz nostiprināt nervu sistēmu un mazināt uztraukumu. Īpaši efektīvi tas iedarbojas pēc nogurdinošas darba dienas, kad gribas atslābināties.

Skābekli ražojošā auga klātbūtne guļamistabā ļaus jums kārtīgi atpūsties, lai no rīta atkal justos možam un aktīvam.

Avots:

daybook

Pievienot komentāru