Pat naktī tie izdala skābekli… 9 augi, kurus ir vērts turēt guļamistabā

Augi arī ir dzīvas būtnes, kam raksturīga elpošana. Viņi patērē skābekli un ražo ogļskābo gāzi, kas auga lapās fotosintēzes un gaismas ietekmes rezultātā tiek pārstrādāta par vērtīgām barības vielām.

Taču nakts laikā augiem trūkst gaismas enerģijas un pastiprinās ogļskābās gāzes izdalīšanās. Nē, cilvēks nevar nosmakt, taču pietiekamam skābekļa līmenim telpās piemīt nomierinoša iedarbība, tas samazina trauksmi un novērš bezmiegu.

Piedāvājam sarakstu ar augiem, kas pat nakts laikā izdala ļoti lielu skābekļa daudzumu, tieši tāpēc ciešāka un labāka miega nodrošināšanai tos būtu ieteicams turēt guļamistabā.

Arekas palma

Iespējams, esat manījuši šo augu stomatoloģijas klīnikās – ar tām parasti izdaiļo lielas halles. Šī palma lieliski izskatās arī mājas apstākļos. Bet palmas labākā īpašība ir tā, ka tā ir īpaši efektīva visu kaitīgo gāzu absorbēšanai un nepieciešama mitruma līmeņa uzturēšanai telpās. Līdz ar to, ka tās dzimtene ir tropisko mežu biezokņi, tā lieliski piemērota telpām ar nepietiekamu saules apgaismojumu.

Ziemassvētku kaktuss

Šis augs ir pazīstams arī kā šlumbergera, un tas zied tikai pirmajā ziemas mēnesī. Tas pilnīgi spētu aizstāt jums košu ziemassvētku eglīti. Taču arī bez saviem skaitiem ziediem kaktuss cauru gadu priecēs jūs ar savām sulīgām un spilgtām lapām. Pateicoties savai īpašībai ražot skābekli arī naktī, nodrošinot jums mierīgu miegu, tas ir īpaši labs jūsu veselībai. Tas lieliski jutīsies arī tumšajās istabās, kas padara viņu par lielisku guļamistabas dekoru.

Svētais fikuss

Saskaņā ar mītiem kas apvij šo augu, starp fikusa lapām mīt mirušo cilvēku dvēseles. Diez vai kāds gribētu to pārbaudīt, taču ir precīzi zināms, ka fikuss ir efektīvs diabēta un astmas ārstēšanai, turklāt tas novērš aizcietējumus. Turklāt viņa lapas ir spēcīgs skābekļa avots. Iespējams, tieši tāpēc Buda, apgaismības sasniegšanai, nolēma meditēt tieši zem svētā fikusa.

Alveja

Šis ir dabīgs līdzeklis neskaitāmu ādas problēmu risināšanai un veselas slimību virknes ārstēšanai, augu valsts karalis, kas arī nakts laikā izdala pietiekami lielu skābekļa daudzumu. Lielākais alvejas pluss ir tas, ka tā ir ārkārtīgi izturīga un neprasa biežu laistīšanu. To ir ļoti viegli un ātri pavairot, tāpēc jūs ātri vien varēsiet visā mājā izvietot puķu podus ar alvejas augiem, tādējādi sasniedzot vislielāko ieguvumu.

Sansevjēra

To mēdz dēvēt arī par čūsku augu, līdakasti un sievasmātes mēli. Lai arī cik šausmīgs nebūtu nosaukums, ir īpaši labi turēt šo augu savās mājās, jo tas tiek uzskatīt par vienu no labākajiem gaisa attīrītājiem. Līdzīgi alvejai, šis svītrainais augs, kas atgādina čūskas ādu, ir izturīgs, pieticīgs, ilgmūžīgs un tam nav vajadzīga jūsu nepārtraukta aprūpe.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru