Pētījums: Pasākumi bērniem vecāku darbavietās ir retums Latvijas uzņēmumos

Atzīmējot 1.jūniju – Starptautisko bērnu aizsardzības dienu – pētījumu kompānija Kantar TNS noskaidroja, ka tādi pasākumi kā Bērni darbā ir retums Latvijas uzņēmumos. Kantar TNS aptaujas dati rāda, ka tikai 5% strādājošo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem darbavietās tiek plānoti kādi pasākumi 1.jūnijam, kā, piemēram, akcija Bērni darbā vai līdzīgas aktivitātes.

To, ka viņu darbavietās tiek plānoti pasākumi bērniem, sievietes atzīmē trīs reizes biežāk nekā vīrieši – attiecīgi 9% aptaujāto sieviešu un 3% aptaujāto vīriešu darbavietās notiek 1.jūnija pasākumi bērniem.

Pētījumu kompānija Kantar TNS ir viens no tiem Latvijas uzņēmumiem, kas 1.jūnijā savā birojā organizē pasākumu Darbinieku bērni darbā. Jau kopš 2008.gada, kopš Kantar TNS pirmo reizi ieguva Labklājības ministrijas atzinumu par to, ka ir Ģimenei draudzīgs komersants, uzņēmums katru gadu 1.jūnijā rīko šādus Bērni darbā pasākumus. Šogad Bērni darbā pasākumu apmeklēja 15 bērni vecumā no 5 līdz 13 gadiem.

Par aptauju:

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2018. gada 22. līdz 24. maijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 940 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem, to skaitā 737 strādājošos.

Kantar TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, un tās organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

Par Kantar TNS

Kantar TNS ir vadošā pētījumu un konsultāciju kompānija Latvijā. Kantar TNS ir viena no pasaules lielākajām pētījumu kompānijām ar ekspertiem vairāk nekā 90 pasaules valstīs. Kantar grupa ir viena no pasaules vadošajām datu, atziņu un konsultāciju kompānijām.

Kantar TNS Latvijā ir pētījumu kompānija ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, kas veic tirgus, sabiedriskās domas un mediju izpēti un sniedz ieteikumus mūsu klientu biznesa izaugsmei. Mēs uzņēmumiem nodrošinām vērtīgas atziņas nozīmīgu lēmumu pieņemšanai un izaugsmes veicināšanai. Ar zināšanām par inovācijām, zīmolu un komunikāciju, pircēju aktivizēšanu un patērētāju attiecībām mēs palīdzam mūsu klientiem identificēt, optimizēt un aktivizēt vērtīgos mirkļus ar patiesu ietekmi uz viņu biznesa attīstību.

Pievienot komentāru