Puisis nejauši pagatavoja boršču zilā krāsā. Tagad visi vēlas uzzināt, kā viņam tas izdevās!

Ne tuvu visi cilvēki gatavo maltītes pēc noteiktas receptes. Daudzi rīkojas intuitīvi un dažreiz maina sastāvdaļu proporcijas vai aizstāj dažus produktus ar citiem. Tieši tas notika ar mūsu varoni, ar kura stāstu padalījās izklaides portāls“ Dzen VKontakte.”

Vietnē nesen parādījās neparastas krāsas – zilas – boršča fotogrāfijas. Acīmredzot, ka fotogrāfiju autors ir puisis, kurš rakstīja, ka šī krāsa radās tādēļ, ka viņš aizstāja vienu produktu ar citu. Ko gan viņš pievienoja zupai, ka parastais rozā borščs pārvērtās zilā krāsā?

Pieredzējušas mājsaimnieces viegli atbildēs uz šo jautājumu, bet pavāri iesācēji uzreiz nesapratīs. Vai tu zini, kāds ir zilā boršča pagatavošanas noslēpums? Fotogrāfiju autors paskaidroja – kad viņš bija sācis gatavot ēdienu, atklājis, ka baltie kāposti ir beigušies, bet tad atcerējies, ka viņam ir sarkanie kāposti.

Puisis nesamulsa un nolēma sasmalcināt sarkanos kāpostus zupai. Kad borščs bija gatavs, pavārs-iesācējs bija pārsteigts, redzot tā krāsu. Borščs bija zils! Tikai vēlāk viņš saprata, ka šo krāsu piešķir sarkanie kāposti, kuri vārīšanas procesā iegūst piešķir zilu vai ceriņu krāsu. Viss ir atkarīgs no kāpostu un biešu koncentrācijas borščā. Ir vērts atzīmēt, ka vīrietis arī nepievienoja zupai tomātu pastu, kas zilo krāsu padarītu sārtāku.

Lasi vēl: Izvēlies kārti un uzzini, ko tev iesaka Visums. Šie viedie padomi ir kā naglai uz galvas!

Daudzi interneta lietotāji iekļāva savā recepšu grāmatiņā neparastā boršča recepti un arī nolēma pamēģināt pagatavot šādu ēdienu. Sarkanie kāposti īpaši neietekmē boršča garšu, bet piekritīsi –zilas krāsas borščs izskatās ļoti interesanti. Tātad, ja vēlaties pārsteigt savus mīļos ar zupas šedevru, tagad zināsi, kā to paveikt!

Avots: vot-eto-interesno

COMMENTS

Pievienot komentāru