Rūpīgi aplūko šo nitrātiem pildīto arbūzu: šādus pat nedrīkst ēst septembrī

Kā izvēlēties pareizo arbūzu?

Lasi vēl: Kapu vainagi un ziedi var izraisīt saslimšanu ar vēzi

Milzīga nozīme ir dzīslām iekš arbūza. Jo tās ir spilgtākas un resnākas, jo sliktāks ir arbūzs.

Tas pats attiecas uz mīksto daļu. Vienmēr jautā pārdevējam izdarīt griezumu arbūzā, lai pārbaudītu tā kvalitāti. Mīkstumam jābūt vienādā krāsā un miza nedrīkst būt resna.

Ja arbūzs ir skaists, ar perfektām dzīslām un mīkstumu, tad tas ir piesūcināts ar dažādām ķīmiskajām vielām. Sulīga un gatava arbūza pazīmes: jo tas ir spilgtāks, jo tas vairāk ir saņēmis saules starus un visticamāk tas ir salds un garšīgs. Ja arbūzs ir gulējis uz zemes, tā tad viena pusei jābūt dzeltenai no saules stariem. Šādu arbūzu var pirkt.

Vēl viena nitrātu pazīme – nevienmērīgu sēkliņu izmērs un tā krāsas arbūzā. Par neko labu nerādīs arī plaisa arbūzā, tas norādīs uz to, ka tas ir piesūcināts ar nitrātiem.

Nopērkot arbūzu, tas ir jāpārbauda pirms sākt to ēst. Vislabāk pārbaudīt tur pat veikalā. Iemērc mīksto arbūza daļu siltā (ne karstā) ūdenī. Nitrātiem pildīts arbūzs pēc laika nokrāsos ūdeni, bet dabisks arbūzs tikai nedaudz ūdeni padarīs rozīgu.

Arbūzs, kurš izaudzēts bez nitrātiem, ir spēcīgs diurētisks, holērisks, pretiekaisuma līdzeklis un tam piemīt ādas atjaunojošas īpašības. Tas arī normalizē vielmaiņas procesus. Ir ļoti svarīgi zināt, kā izvēlēties labu arbūzu.

Esi vērīgs!

Avots:

damy

Pievienot komentāru