Saldā vasaras dāvana burciņā: gardākais ievārījums, ko jums jebkad sanācis nogaršot

Reizēm es jūtos kā Vinnijs Pūks. Tikai medus vietā es ēdu šo ievārījumu.

Daudzi stāsta, ka dievina dzert tēju ar saldu un staipīgu mājas ievārījumu. Savukārt man vislabāk garšo, ja šādam mājas desertam ir neliels skābumiņš. protams, var šādu ievārījumu gatavot tikai un vienīgi no citroniem, bet tad tas sanāks pārāk skābs un arī visai dārgs, piekrītat? Mēs piedāvājam jums nelielu viltību: kā pamatsastāvdaļu izmantot kabaci, tam klāt pievienojot citronu. Ja šobrīd jums šķiet, ka nekas prātīgs tur nesanāks, jūs ļoti stipri maldāties.

Iesakām jums izvēlēties pavisam jaunus kabacīšus. Ja tādu neesot, tad noteikti atbrīvojiet kabačus no sēklām. Receptē atradīsiet ieteikumu kabačus arī nomizot, tomēr ja jums ir jauni kabacīši, miziņu varat atstāt, tā jūs iegūsiet patīkamu kraukšķīgumu.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg kabaču
  • 1 citrons
  • 1 kg cukura
  • 100 ml ūdens

Pagatavošana:

  1. Kabačus nomazgā, nomizo un izņem sēklas. Tad sagriež sīkos kubiņos un ber katlā, bet pirms tam visu apber ar cukuru.
  2. Katlu ar kabačiem liek uz plīts un gaida, kamēr masa sāk vārīties, tad karstumu samazina un vāra vēl apmēram 7-10 minūtes. Kad tas izdarīts, uguni nogriež, bet katlu notur uz karstās plīts vēl kādas 15 minūtes.
  3. Citrona miziņu sarīvē un pieber kabačiem.
  4. Pašu citronu sadala un atbrīvo no plēvēm, tad smalki sagriež. Pievieno ievārījumam.
  5. Katlu atkal liek uz plīts, uzvāra un vāra uz lēnās uguns vēl apmēram 10 līdz 20 minūtes. Lai ievārījums nesanāktu pārāk biezs, tam klāt var pieliet nedaudz ūdens.
  6. Atdzisušu ievārījumu liek izkarsētajās burkās un aizvāko.

Lasi vēl: Merilina Kerro pirmo reizi publicējusi vīra un jaundzimušā dēla bildes

Lai pārbaudītu ievārījuma gatavību, to uzpilina uz šķīvja, ja piliens saglabā savu formu, ievārījums ir gatavs. Ēdot kabaci nemaz nejūt. Rodas sajūta, ka tas ir gatavots no citroniem vien. Gribat to nogaršot? Izvāriet šo ievārījumu jau šodien.

Ja slinkums pašam stāvēt pie plīts, spied „Patīk” un dalies ar šo rakstu.

Avots:

damy

 

COMMENTS

Pievienot komentāru