Spēcīgs augs, kas atpestīs jūs no bezmiega un trauksmainības. Ir vērts ievākt!

Novērš menstruāciju krampjus.

Atslābinošās saknes īpašības mazina arī menstruāciju krampjus, samazinot to smagumu. Tās dabiskās nomierinošās un spazmolītiskās īpašības nomierina muskuļu spazmas un atslābina muskuļus.

Ir arī zinātniski apstiprināts, ka tas arī nomierina smagas muskuļu kontrakcijas, kas ir galvenais sāpju cēlonis menstruāciju laikā.

Baldriāņa sakne pret melatonīnu.

Melatonīns ir hormons, kas izveidots kaļķa dziedzerī un saistīts ar ķermeņa nomodu. Kad saule noriet un parādās tumsa, parasti apmēram 9 stundas šis dziedzeris tiek stimulēts un sāk ražot šo hormonu, kas tiek izlaists asinīs.

Tad melatonīna līmenis asinīs strauji palielinās, un cilvēks sāk justies miegains. Šī hormona līmenis saglabājas augsts apmēram 12 stundas pirms jaunas dienas, aptuveni 9:00. Melatonīna līmenis dienas laikā ir tik tikko pamanāms, taču pastāvīgi zems šī hormona līmenis ir saistīts ar bezmiegu.

Baldriāņu sakne, nomierinošs augs, ir ļoti noderīgs bezmiega ārstēšanai. Paaugstinoties GABA līmenim samazinās smadzeņu aktivitāte, izraisot miegainību.

Baldriāņa saknes izcelsme un ķīmiskās īpašības.

Šis augsizcēlies no Valeriana officinalis, daudzgadīgs augs no ģimenes Valerianaceae. Tā ir raksturīga Eiropai un Āzijas daļām, taču tā aug arī Ziemeļamerikā. Tai ir balta vai rozā zieds ar patīkamu smaržu, un tās zied vasarā.

Tās nosaukums nāk no personvārda “Valērija” un latīņu valodas vārds “valere” (spēcīgs, veselīgs), un zāle ir izmantota kopš Senās Grieķijas un Romas laikiem.

Hipokrāts runāja par tā labvēlīgajām īpašībām, un vēlāk Galens to noteica kā līdzekli pret bezmiegu. Viduslaiku Zviedrijā tika uzskatīts, ka tas varēja atspēkot elfu “skaudību”, tāpēc cilvēki to ievietoja līgavaiņa kāzu drēbēs.

Baldriāna saknes satur daudz noderīgas aktīvās sastāvdaļas, ieskaitot eļļu, piemēram, baldiāņa skābēm mazāk gaistošās valepotriates (sarežģītas ķēžu taukskābes), kas sniedz nomierinošu un atjaunojošu ietekmi uz centrālo nervu sistēmu.

Tas ir klasificēts un vispārēji atzīts kā drošs līdzeklis, tādēļ to var iegādāties dažādos veidos: tējas, tinktūras, šķidro ekstraktu vai sausā pulvera ekstrakta, tiešsaistē vai vietējā aptiekā.

Lielākā daļa iedarbību tiek konstatēta pēc divu nedēļu regulāras lietošanas.

Tas ir ļoti efektīvs arī šādos gadījumos:

stress

trauksmainība

augsts asinsspiediens

nervozitāte

spriedze

menstruālie krampji

Lasi vēl: Sieviete, kas dzīvo civillaulībā var tikt uzskatīta par mīļāko, partneri, tikai ne par sievu

Tāpēc mēs ļoti iesakām šo lietot slikta miega gadījumoskā arī iepriekšminētajos apstākļos. Neaizmirstiet pagaidīt divas nedēļas sākotnējiem rezultātiem, bet tie noteikti būs pozitīvi!

Avots:

bigl1fe

COMMENTS

Pievienot komentāru