Svarīgākā informācija par bērzu sulu: iegūstamais labums, ārstēšana, piemērotība barojošām mātēm

Pavasarī daudzi dzer bērzu sulas, par kuras ieguvumiem un kaitējumiem ir zināms jau sen. Sula ir aizliegta cilvēkiem, kas pavasarī, koku ziedēšanas laikā cīnās ar alerģijām.

Visiem pārējiem tā ir īsta dabas sarūpēta vitamīnu dāvana. Bērzu sulas norāda uz pamošanos no ziemas miega. Ar bērzu sulām mēs aizņemamies no dabas nedaudz dzīvības sulas.

Bērzu sulas raksturojums

Lai saprastu, kad ir īstais brīdis, kad ievākt bērzu sulas, priekšdarbus var veikt jau laicīgi. Piemēram, ziemā kādā koka vietā var veikt nelielu iegriezumu vai nogriezt biezāku zaru. Pavasarī, kad koks būs gatavs dot sulas, iegriezuma vietā izdalīsies skaidra, salda šķidruma pilieni. Tad zini, ka ir laiks iegūt bērzu sulas.

Bērzu sulas ievāc līdz brīdim, kad plaukst pumpuri, un tikai no pieaugušiem kokiem, veicot urbumu šķērsgriezumā vismaz 20 cm dziļumā.

Kad cilvēki sākotnēji sāka ievākt bērzu sulas, tas tika darīts ar mērķi, lai nomāktu slāpes, pilnveidotu bērnu vienveidīgo ziemas uzturu. Divu nedēļu laikā, regulāri lietojot bērzu sulu, cilvēki jūt spēka pieaugumu. Vēlāk izrādījās, ka viss labums slēpjas bērzu sulas bagātajā sastāvā, un tas nekādu kaitējumu nenorada.

Tomēr noteikti nevajadzētu ievākt bērzu sulas no bērziem, kas atrodas tuvāk par 50 m no auto maģistrālēm un ceļiem, jo tās nekādu labumu nesniegs. Tieši pretēji, šajās sulās var konstatēt svina klātbūtni, kas radusies mašīnu izplūdes gāžu rezultātā.

Viens litrs bērzu sulu satur:

  • 240 kalorijas
  • 58 g ogļhidrātus
  • 0 – taukus
  • 1 g proteīnus
  • Apmēram 5 mg pelnus

Mikro un makroelementi šķidrumā atrodas absorbcijas formā. Bioķīmiskie sastāvi darbojas kā plaša spektra terapeitisks un profilaktisks līdzeklis. Sulas ir bagātas ar vitamīniem un sniedz cilvēkam enerģijas pienesumu.

Visbiežāk sulu izmanto svaigā veidā, bet to var arī konservēt, kad bioķīmiskie procesi norisinās aktīvi. Dzērienu ledusskapī var uzglabāt 2 diennaktis.

Kā ārstēties ar bērzu sulām

Tautas medicīnā bērzu sulas jālieto 2-3 nedēļas, lai veiktu ķermeņa tīrīšanu. Tās palīdz:

  • Sirds un asinsvadu slimībās
  • Kuņģa-zarnu trakts, ieskaitot čūlas ārstēšanā
  • Artrīta, podagras, reimatisma ārstēšanai

Lai atbrīvotos no izsitumiem un pigmenta plankumiem uz sejas, ir pietiekami, lai no rīta mazgātu seju ar dziedinošu šķidrumu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru