Tautas ticējums aizliedz iznest atkritumus pēc saulrieta; Saskaņā ar ticējumu tāda rīcība var izraisīt nopietnas nepatikšanas

Tad kur slēpjas jēga šajā aizliegumā, un kādas tam var būt sekas? Saskaņā ar ticējumu tumšā laikā ļaunie gari darbojas pilnā spēkā un var kaitēt neuzmanīgiem cilvēkiem.

Tiem, kuri iznes atkritumus šajā laikā, draud nepatikšanas, kas izpaudīsies kā strīdi un konflikti ģimenē, kā arī problēmas attiecībās ar kolēģiem, priekšniekiem un tuviem cilvēkiem.

Senos laikos uzskatīja, ka eksistē mājas gariņi. Viņi aizsargāja mājas, palīdzēja pārvaldīt mājsaimniecību un aizdzina ļaunumu no mājas un ģimenes. Gadījumā, ja neuzmanīgas saimnieces nepieskatītu kārtību un atstātu atkritumu līdz vakaram, mājas gariņš varētu atstāt ģimeni, atstājot to bez aizsardzības.

Ne mazāk biedējoša ir doma, ka burvis vai ragana var izmantot atkritumus, lai uzliktu ļaunu aci vai kaitējumu ģimenes locekļiem. Tiek uzskatīts, ka tiem, kas naktī izmet atkritumus, var uzbrukt ļaunie garie, kas spēj iemiesoties cilvēkā un padarīt viņu apsēstu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru