Vīrieši, pārstājiet lietot sieviešu šampūnus, ja nevēlaties lai ar jūsu matiem notiek trakas lietas! Var pat mati izkrist

1903. gadā vācu ķīmiķis Hanss Švarckopfs pasaulei prezentēja savu jauno radījumu ar nosaukumu “šampūns”. Vai tad es varētu iedomāties, ka drīz būs simts to variāciju – sausiem un taukainiem matiem, krāsotiem un bojātiem utt. Turklāt šampūni tiek sadalīti vīriešiem un sievietēm un tas nav nejauši. 

Eksperti iesaka izvēlēties šampūnu atbilstoši galvas ādas un matu stāvoklim. Un nekādā gadījumā nejauciet sieviešu un vīriešu versijas. Īpaši šo ziņu ir vērts izlasīt stiprākajam dzimumam.

Lieta ir tāda, ka testosterona hormons padara ādu blīvāku. Vīriešu dermā ir daudz kolagēna, kas nozīmē, ka tā ir elastīgāka un spēj ilgāk saglabāt mitrumu nekā sievietes dermā. Pamatojoties uz to, vīriešiem ir nepieciešams mazgāt matus ar šampūniem ar augstu aktīvo vielu saturu, pretējā gadījumā tos nebūs iespējams notīrīt.

Atšķiras vīriešu un sieviešu āda un skābju-bāzes līdzsvara līmenis. Sievietēm tas ir augstāks. Un, ja jūs mazgājat matus ar šampūnu ar neatbilstošu pH līmeni, jūs varat stipri sabojāt matus vai pat izraisīt matu izkrišanu.

Un vīriešiem matu ”dzīve” jau ir par 2 gadiem mazāka nekā sievietēm. Sieviešu šampūnos silikons ir kaitīgs vīriešiem. Tas bloķē skābekļa un mitruma plūsmu šūnās, tādējādi apgrūtinot tauku dziedzeru darbību un blaugznu parādīšanos.

Nomazgājis galvu ar sieviešu šampūnu, vīrietis varēs to uzturēt tīru ne ilgāk kā 8 stundas, jo viņš dzīvo aktīvāk. Turklāt pati matu struktūra kļūs neaizsargāta pret temperatūras izmaiņām. Un tas ir tiešs ceļš uz plikpaurību. Vīriešu šampūni satur īpašas vielas matu folikulu stiprināšanai, savukārt sieviešu šampūnos ir minimāls daudzums.

Lasi vēl: Nākamgad prognozē plūdus, sausumu un badu. Šausmīgi iedomāties, bet tas viss, iespējams, piepildīsies!

Vīrietim, tāpat kā sievietei, rūpīgi jāizvēlas šampūni. Ir vērts pievērst uzmanību uztura un stiprinošajām sastāvdaļām, kā arī attiecīgi smaržojot šampūnus. Šampūnam vajadzētu uzlabot matus, nevis padarīt tos mīkstus, piemēram, sievietēm labāk neņemt šampūnu ar zemeņu vai mango smaržu.

Avots: rsute

Pievienot komentāru