15 sākotnējās grūtniecības pazīmes, kuras sievietes mēdz nepamanīt

Nogurums, nemitīga vēlme gulēt
Progesterona (hormons) palielināšanās organismā parasti tiek pavadīta kopā ar nogurumu, miegainību, galvassāpēm, asinsspiediena maiņu, galvas reiboņiem, kas arī ir pirmie grūtniecības simptomi. Progesterons palīdz auglim nostiprināties dzemdē.
Nespēks
Pirmajās grūtniecības dienās sievietēm parasti rodas sajūta, ka viņas ir mazliet apslimušas, jo mazliet paaugstinās ķermeņa temperatūra, rodas spēcīgs nespēks, galvassāpes.
Daudzas topošās māmiņas imunitātes novājināšanās dēļ tiešām var arī apslimt. Tieši tādēļ, ja jūs plānojat šo bērniņu, nav ieteicams ārstēties ar spēcīgiem medikamentiem, kas var būt pat bīstami vēl nedzimušajam bērniņam.
Krūšu pietūkums, palielināta sensibilizācija
Viens no visātrāk nosakāmajām grūtniecības pazīmēm ir krūšu piebriešana un to jūtīgums. Tagad jebkādi pieskārieni var izraisīt sāpes. Taču jāsaprot ir arī tas, ka viss ir tīri individuāli, un ir sievietes, kuras neizjūt arī pilnīgi neko.
Slikta dūša un pastiprināta siekalu izdalīšanās
Toksikoze – klasiska grūtniecības pazīme. Topošās māmiņas sāk izjust toksikozi 2 – 8 nedēļā pēc bērniņa ieņemšanas. Taču ir arī sievietes, kuras visā grūtniecības laikā ne reizi nesastopas ar sliktu dūšu. Grūtniecēm mainās apetīte, izmainās arī garšas kārpiņu uztvere, un mainās kopējās izjūtas pret ēdienu.
Daudz biežāka vēlme urinēt
Ja agrāk jūs nekad nakts vidū necēlāties, lai dotos uz tualeti, tad pirmajā trimestrī vēlme doties uz tualeti krasi palielināsies.
Galvenais grūtniecības noteicējs – aizkavējušās mēnešreizes
Ja jums ir aktīva dzimumdzīve, ir regulāras mēnešreizes, bet pēkšņi ir aizkavēšanās – droši varat doties uz aptieku pēc grūtniecības testa. Ja mēnešreižu aizkavēšanās nav saistīta ar stresu, saslimšanām vai jebko citu tamlīdzīgu, tad esat drošas – būsiet māmiņa!
Smagums, sajūta, ka iegurnis ir piebriedis, rodas sāpes muguras lejasdaļā
Grūtniecības dēļ iegurņa orgāni saņem daudz vairāk asiņu, dzemde palielinās ar katru grūtniecības nedēļu, kā rezultātā var rasties smaguma sajūtas iegurnī vai sāpes muguras lejasdaļā.
Izdalījumi no dzemdes, piena sēnīte
Tā ir nevis pazīme, bet simptoms, ka maksts mikroflora ir mainīta. Līdz ar grūtniecības iestāšanos, sievietes imunitāte pavājinās, tādēļ pavisam vienkārši iegūt piena sēnīti. Līdzko parādās piena sēnīte, nekavējoties jādodas pie sava ginekologa, jo šī slimība ir jāārstē.
Samazinās asinsspiediens
Ir dienas, kad izjūtam enerģijas samazinājumu. Taču parasti tā ir tikai diena, nevis vairākas dienas pēc kārtas. Organisms sāk “strādāt” par diviem, tādēļ arī rodas galvas reiboņi, samazinās asinsspiediens.
Galvassāpes, nemierīgs miegs
Pēkšņs hormonu pieplūdums var izraisīt galvassāpes. Lieta tāda, ka brīdī, kad sieviete paliek stāvoklī, viņa par to vēl neko nezina, bet organisms jau sāk dot signālus.
Neliels pietūkums
Ja jums parasti nekad nav novērots pietūkums, bet pēkšņi pamanījāt pietūkušus pirkstus, ir pienācis laiks veikt testu. Šī pazīme liecina par to, ka organismā ir palielināts progesterona līmenis, kas arī veicina pietūkumus, aizkavējot organismā šķidrumus.
Gremošanas trakta darbības traucējumi, vēdera pūšanās, gāzes
Tas ir skaidrojams šādi: brīdī, kad sievietes organismā piestiprinās auglis, samazinās zarnu peristaltika, kas arī rada meteorismu un vēdera pūšanos.
Paaugstināta ķermeņa temperatūra
Ja termometrs rāda +37 grādus, tas var liecināt ne tikai par saaukstēšanos, bet arī par grūtniecības iestāšanos. Imunitāte samazinās, tādēļ arī slimības pieķeras daudz vieglāk.
Implantācijas asiņošana
Bieži vien sievietes domā, ka ir sākušās mēnešreizes, taču tā nav. Ja asiņošana nav bagātīga, tas var liecināt par augļa piestiprināšanos dzemdes sieniņai. Parasti tas notiek nedēļu vai divas pēc bērniņa ieņemšanas. Noteikti pārbaudiet savu menstruāciju kalendāru. Ja tas sācies ātrāk nekā vajadzētu – marš uz aptieku pēc testa!

avots

COMMENTS

Pievienot komentāru