Neaizmirsti šos produktus, ceļojot uz eksotiskām zemēm!

Kosmētika varbūt nav pirmais par ko iedomājies gatavojoties ceļojumam – ir taču daudz svarīgākas lietas, piemēram aviobiļešu rezervēšana un viesnīcas atrašana.

Taču, kad tas viss aiz muguras un pienācis laiks kofera kārtošanai noteikti uzpeldēs jautājums: “Ko gan man ņemt līdzi? Ikdienišķo vai grezno? Tikai svarīgāko kosmētiku? Varbūt neko?”. Ja esiet iepriekš saskārušies ar šo dilemmu, turpiniet lasīt un uzziniet praktiskākās lietas, ko ņemt līdzi dodoties ceļojumā.

 

Iepazīstieties ar dažiem padomiem, ko apsvērt gatavojoties ceļojumam

 

Kosmētikas un higiēnas produkti, kas ir pieejami mini izmēros vai ceļošanas komplektos, ir ideāli, lai ietaupītu vietu koferī.

Ja ceļojums ved uz vietām ar sausu klimatu vai augstu temperatūru, mitrinošs krēms palīdzēs uzturēt ādu veselu. Ieteicams izvēlēties krēmu ar SPF aizsardzību.

Citas valsts ūdens var ietekmēt matus, tāpēc ņem līdzi savu iecienīto šampūnu un kondicionieri!

Lūpas var kļūt īpaši sausas un saspringtas ceļojot uz karstām vai vējainām vietām. Lūpu balzams ar SPF palīdzēs aizsargāt jūsu lūpas no saules un citiem vides faktoriem.

Siltie laika apstākļi un ceļošana var izraisīt dehidrāciju. Lai saglabātu ķermeņa un ādas mitrumu, ņem līdzi savu ūdens pudeli, vēlams no stikla vai nerūsējošā tērauda.

Ja lietojat kontaktlēcas vai brilles, neaizmirstiet ņemt līdzi papildu pāri, kā arī lēcu šķidrumu.

Nonākot saskarē ar svešiem cilvēkiem vai vietējām infekcijām, aizsargmaskas un roku dezinfekcijas līdzekļi var būt ārkārtīgi noderīgi.

 

Pievērs īpašu uzmanību pretiedeguma līdzekļu izvēlē!

 

Ja ceļojat uz vietām ar intensīvu sauli, sauļošanās līdzekļi ir ‘must-have’ produkts. Turklāt jāpārliecinās, ka tie aizsargā gan no UVA, gan UVB stariem. Atceries arī, ka intensīva saule ne vienmēr nozīmē karstus laikapstākļus. Ceļojot uz kalniem saule diži nesildīs, taču tā kā visapkārt atrodas sniegs, saules gaisma tiks spēcīgi atstarota un var apdedzināt seju. Nodrošinies arī ar saulesbrillēm, cepuri un lakatu kakla aizmugures pasargāšanai.

 

Saules pretiedeguma līdzekļi palīdz aizsargāt ādu no kaitīgā ultravioletā (UV) starojuma, taču tiem ir gan plusi, gan mīnusi.

 

Plusi:

Pretiedeguma līdzekļi aizsargā ādu no UV starojuma, kas var izraisīt saules apdegumus.

Izmantojot saules pretiedeguma līdzekļus regulāri, var samazināt ādas vēža risku.

Pretiedeguma līdzekļi palīdz saglabāt ādu veselu un samazina ādas sausumu un apsārtumu, ko var izraisīt ilgstoša saules iedarbība.

Ir pieejami dažāda stipruma aizsargkrēmi (SPF), kas ļauj izvēlēties piemērotu aizsardzību atkarībā no jūsu ādas tipa un saules iedarbības intensitātes.

 

Mīnusi:

Saules aizsardzības līdzekļi var zaudēt efektivitāti, ja Jūs aktīvi svīstat vai peldaties. Tos ir nepieciešams atkārtoti uzziest pēc saskares ar ūdeni.

Daži saules aizsardzības līdzekļi satur ķīmiskas sastāvdaļas, kas, ilgstoši lietoti, var izraisīt ādas alerģijas vai jutīgumu.

Lai nodrošinātu efektīvu aizsardzību, saules pretiedeguma līdzekļus nepieciešams uzklāt regulāri.

Ne katram būs patīkami sajust saules aizsardzības līdzekļu lipīgumu vai intensīvo smaržu.

Daži saules aizsardzības līdzekļi var būt efektīvi aizsargājot no UVB starojuma, bet mazāk efektīvi darbosies pret UVA starojumu.

 

Baudat sauli ar pareizu aizsardzību! Ceļojums ir laiks atpūtai un mieram, tāpēc pienācīgi sagatavojaties un izbaudiet savu atvaļinājumu bez nepatīkamiem starpgadījumiem.

Pievienot komentāru