4 iemesli, kāpēc suns velk pavadu un kā to mainīt. Padomi no suņu skolas

Un māci suni. Iemāci tam mijiedarboties ar tevi pastaigas laikā, nopelnītsev ēdienu un pēc iespējas biežāk skatīties uz tevi. Ja suns prot skatīties uz saimnieku, tad brīdī, kad tu apstāsies, viņš uzreiz pagriezīsies pret tevi un “pajautās”: “Kāpēc stāvam? Ko gaidām?”

Tu vari pakomunicēt ar savu spalvaino draugu, viņš pienāks tev klāt, un jūs kopā turpināsiet ceļu. Māci sunim saprast pavadas valodu. Viegla pavadas pievilkšana un atslābināšana sniedz dzīvniekam informāciju. Ar pavadas palīdzību tu norādi sunim – ejam uz to pusi, dodamies uz priekšu, apstājamies.

Lasi vēl: Ko noteikti nevajadzētu darīt, ja pamosties nakts vidū. Šādi tu tikai piesaistīsi murgus un aizdzīsi miegu

Tu pat vari klusēt, tava roka sunim visu pateiks ar pavadas starpniecību. Taču tas ir jāiemācās un jāiemāca sunim. Jo ātrāk tavs četrkājainais draugs skrien, jo lēnāk tu ej. Kā ietiepīgs ēzelis palēnini savu gaitu. Līdzko suns samazina tempu, tu vari izlīdzināt savu soli. Viņš sāk joņot, tu bremzē, līdz pilnībā apstājies.

Pakāpeniski suns sapratīs – jo spēcīgāk viņš rauj pavadu, jo lēnāk virzās uz priekšu un sāks saskaņot savu kustības ātrumu ar tavējo.

Avots:

zen.yandex

COMMENTS

Pievienot komentāru