4 iemesli, kāpēc suns velk pavadu un kā to mainīt. Padomi no suņu skolas

Nekas šajā dzīvē nenotiek vienkārši, visam ir iemesli. Mēģināsim palūkoties uz pasauli suņa acīm un saprast, kāpēc pastaigas laikā tas tik neganti, ar tādu spēku velk pavadu, kā dēļ saimnieks nespēj tikt dzīvniekam līdzi.

Krūmos sunim ir interesantāk nekā ar tevi

Kāpēc gan sunim vajadzētu iet tavā tuvumā, javiss interesantais atrodas tālāk? Piemēram, krūmos ļoti labi smaržo pēc sapuvušas siļķes. Satriecoša smarža! Vajag ātrāk tai pietuvoties un izlemt, vai apēst zivs galvu vai izvārtīties tajā.

Bet šis koks, cik daudz informācijas tas sniedz! Šeit ir atzīmējušies visi apkārtnes suņi. Vajag apostīt. Šeit un vēl tur. Bet šeit es atzīmēšos pats.

Un tur, no tā staba nāk ļoti spēcīga smaka, kas jūtama jau piecu metru attālumā. Kas tur ir? Man jāpaskrien ātrāk. Bet kāpēc visu laiku kāds mani bremzē, pielikšu soli. Lūk, tā. Paostīšu, padomāšu, kas šeit ir bijis.

Oho, suns! Tālumā ir suns! Skrienu pie viņa, steidzami jāsasveicinās.

Bet tu, saimnieks, skrien turoties aiz pavadas, taču sunim tu it kā neeksistē. Ko viņam darīt blakus tev? Ar ko nodarboties? Uz šo jautājumu tev vispirms jāatbild pašam sev, bet pēc tam tas jāpaskaidro sunim.

Tas nenozīmē, tavs suns nedrīkst ostīt krūmus un iezīmēt teritoriju. Drīkst, bet tad, kad tu to dzīvniekam atļausi. Bet pēc tam atkal sekos kopīgas nodarbības.

Sunim ir pārāk daudz enerģijas, kuru viņš nezina kur likt

Ja tavs suns pastaigājas tikai pie pavadas, viņam uzkrājas ļoti daudz enerģijas. Un kur to likt? Enerģijas rezerves moka suni, liek tam skraidīt no vienas puses uz otru, neļauj sakopot domas un sadzirdēt saimnieka komandas.

Uzkrājušos enerģiju sunim vajag iztērēt. Ja tavam mīlulim ļoti gribas skraidīt, bet tu neļauj, viņš raus pavadu no visa spēka. Ko darīt?

Atrodi iespēju vismaz trīs reizes nedēļā palaist suni “brīvajā lidojumā”. Dodies ar viņu ilgstošā pastaigā pa laukiem vai mežu, lai sniegtu viņam iespēju izskraidīties uz nebēdu.

Protams, pirms tam iemāci sunim komandu “Nāc šurp!”, lai pēc tam nevajadzētu viņu meklēt ar navigatoru. Nav nekādas iespējas atlaist suni no saites?

Labi, tad izmanto garu 5, 10, 15 metru pavadu. Lai dzīvnieks skraida vismaz pavadā uz priekšu un atpakaļ. Atbrīvosies no liekās enerģijas, kas liedz normāli darboties smadzenēm, varēs izskraidīties tavā tuvumā.

Suns neprot citādi

Suns velk pavadu, jo tā ir darījis vienmēr, visu savu dzīvi. Viņš vienkārši nezina, ka var citādāk. Bet no kurienes, lai viņš zinātu, ka var citādāk, ja tu to viņam neesi iemācījis?

Viss šajā dzīvē ir jāapgūst. Ja vēlies, lai suns prastu iet garā pavadā, pievērsies viņa apmācībai. Vienkārši tāpat raustīt suni un lamāties uz to – tur daudz prāta nevajag. Centies iegūt dzīvnieka uzmanību, uzslavē par pirmajiem soļiem blakus tev, pacienā, apbalvo ar spēlēšanos un turpini apmācību

Jā, izrādās arī saimniekam pastaigas laikā vajag iespringt. Gribi labi audzinātu suni, neatslābsti, atpūsties varēsi pēc tam.

Suns velk pavadu, jo var to izdarīt

Protams, kāpēc gan nevilkt? Suns velk pavadu no visa spēka kā braucamzirgs, bet saimnieks paklausīgi iet aiz viņa, kļūstot par ratiem. Suns velk, tu ej viņam nopakaļus. Un cik vēl ilgi tu esi ar mieru tā iet?

Suns raus pavadu tik ilgi, cik ilga būs tava pacietība. Ja tā ir nebeidzama, suns nepārstās vilkt. Bet – kolīdz tavai pacietībai pienāks gals un tu sadumposies, situācija mainīsies. Saki sev “stop!”

Lasi vēl: Divas zodiaka zīmes ar kurām ir vienkārši nereāli sadarboties darbā. Nervi iet pa gaisu!

Un neej aiz suņa, ja tas velk pavadu. Apstājies. Vai dodies uz otru pusi. Galu galā – kurš kuru ir izvedis pastaigā? Tu suni, vai viņš tevi? Kurš nosaka maršrutu? Ņem taču situāciju savās rokās!

Līdzko pavada savelkas, apstājies un spītīgi stāvi, kamēr pavada neatslābst – respektīvi, kamēr suns nepiekāpjas. Protams, suns var stāvēt ļoti ilgi, tad dodies pretējā virzienā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru