FM notikumu kalendārs 24.02.20. – 28.02.20

Pirmdiena, 24. februāris

Skopjē notiks Twinning projekta sagatavošanas sarunas

No 24. līdz 27. februārim Finanšu ministrijas Eiropas Savienības fondu revīzijas departamenta direktore Nata Lasmane kopā ar kolēģiem no Nīderlandes, Horvātijas un Bulgārijas piedalīsies kopējā Twinning projekta sagatavošanas sarunās (“Strengthening budget planning, execution and internal control functions”), kas norisināsies Skopjē, Ziemeļmaķedonijā Projekta īstenošana paredzēta turpmākajos trīs gados, un tajā piedalīsies virkne Latvijas ekspertu gan no Finanšu ministrijas, gan citām iestādēm. Eksperti dalīsies pieredzē par budžeta sagatavošanu, budžeta izdevumu kontroli, iekšējo auditu, neatbilstību vadību un krāpšanas novēršanu.

Otrdiena, 25. februāris

MK izskatīs FM kompetences jautājumus

Notiks Ministru kabineta (MK) sēde, kurā paredzēts skatīt Finanšu ministrijas (FM) sagatavotus tiesību aktu projektus:

· grozījumu MK noteikumos par Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas sniegtā maksas pakalpojuma cenrādi;

· rīkojuma projektu par likumprojekta “Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2021., 2022. un 2023.gadam” un likumprojekta “Par valsts budžetu 2021.gadam” sagatavošanas grafiku;

· rīkojuma projektu par valsts pētījumu programmu “Ēnu ekonomikas mazināšana valsts ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai”.

Ceturtdiena, 27. februāris

Notiks Konsultatīvās padomes muitas politikas jomā sēde

Finanšu ministrijā notiks kārtējā Konsultatīvās padomes muitas politikas jomā sēde, kurā paredzēts pārrunāt dažādus jautājumus saistībā ar muitas jomu.

Piektdiena, 28. februāris

Rīgā notiks ERAB ES-11 valstu pārstāvju sanāksme

Finanšu ministrs Jānis Reirs atklās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) ES-11 valstu pārstāvju sanāksmi, kas tiek organizēta katru gadu vienā no ERAB Eiropas Savienības darbības valstīm. Sanāksmes mērķis ir veicināt ES-11 valstu dialogu un viedokļu koordināciju par stratēģiskajiem ERAB darbības jautājumiem, gatavojoties ERAB pilnvarnieku gada sanāksmei šā gada maijā. ES-11 valstu grupā ietilpst Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija.

Kalendārs pieejams arī Finanšu ministrijas mājaslapā: https://www.fm.gov.lv/lv/aktualitates/notikumu_kalendars?start_date=2020-02-24.

Pievienot komentāru