5 ieteikumi, kas sarežģītajā situācijā noderēs ikvienam autovadītājam

Pieredzējušie autovadītāji spēj atrast risinājumu jebkurai ārkārtas situācijai, kas saistīta ar automašīnas ekspluatāciju. Tomēr šādas situācijas sagādā ne mazums raižu iesācējiem. Aplūkosim visizplatītākās ārkārtas situācijas, ar kādām var nākties sastapties autovadītājiem.

Pārsista riepa, bet nav rezerves riteņa

Ja nolaida riepu.

Ja riepa pārsista, bet rezerves riteņa nav līdzi, toties bagāžniekā ir atrodams pumpis, arī šo problēmu ir iespējams atrisināt. Iesākumam jāatrod pārsistā vieta un tā jānohermetizē. Ātrākais un drošākais veids ir ieskrūvēt skrūvi. Tālāk piepumpējam riepu. Šādi noteikti izdosies tikt līdz tuvākajam autoservisam.

Kad jāpaceļ auto bez domkrata palīdzības

Arī šādi var piepacelt auto.

Noņemt riteni bez domkrata palīdzības ir pilnībā iespējams. Pietiek sameklēt kādu pauguru vai grāvi, kam būs jāuzbrauc noteiktā veidā – pa diagonāli. To pašu ir iespējams paveikt, ja jums pa rokai ir lāpsta, spēcīgās rokas, laba veselība, kā arī tādi palīgmateriāli kā ķieģeļi un baļķi.

Nav iespējams noskrūvēt riteni

Rūsa spēj neatgriezeniski sabojāt auto.

Var gadīties arī tā, ka nekādīgi neizdodas noskrūvēt riteņa disku no rumbas. Riteņa stiprinājuma vieta var tikt sabojāta straujas bremzēšanas laikā sāls, rūsas vai paaugstinātās temperatūras ietekmē. Ja piemērotu instrumentu nav pa rokai, var nedaudz noskrūvēt riteni, iedarbināt auto un strauji nobremzēt. Šādi jāturpina, līdz sasniegts vēlamais rezultāts. Vislabāk to darīt uz asfaltēta laukuma.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru