5 noderīgas lietas, par kurām nestāstīs autoskolā

Šādus padomus nespēs sniegt autoskolas pasniedzējs.

Daudzus patiesi svarīgus un noderīgus padomus autovadītājiem-iesācējiem spēs dot vien pieredzējušie autovadītāji. Tautas gudrības vācelīte ir pilna ar daudzām interesantām idejām. Bet pats galvenais, ka gandrīz katra no tām ir praksē pārbaudīta un atzīta par ļoti noderīgu. Izrunāsim piecas noderīgas lietas, par kurām noteikti nestāstīs autoskolā.

Palīdzi kondicionierim

Tas palīdzēs jums nejusties kā pirtī.

Vasaras laikā vienmēr pastāv gaisa pārkaršanas risks automašīnā, it īpaši, ja atstāsiet savu auto tieši zem svilinošiem saules stariem. Nav diez ko patīkami sēdēt sakarsētajā salonā, nevajag ciest pašam vai likt ciest savam kondicionierim. Atgriežoties pie sava auto, pirmām kārtām pilnībā atveriet logu autovadītāja pusē, tad atveriet pretējās durvis un apmēram pusminūti uzmanīgi tās viriniet (protams, neaiztaisot tās līdz galam). Šādi noteikti izdosies izvēdināt lielāko daļu sakarsētā gaisa.

Smaržas spēks

Tējas maisiņš kalpos labāk par smaržīgo „eglīti”.

Gribat, lai jūsu auto salonā vienmēr patīkami smaržo? Vai esat kādreiz pievērsuši uzmanību, cik patīkami smaržo dažādu šķirņu tējas? Vienkārši piekariniet vienu tējas maisiņu pie atpakaļskata spoguļa, bet vēl labāk būtu novietot to pie gaisa ventilācijas deflektora. Galvenais ir piemeklēt īsto aromātu.

Lēti un efektīvi

Galvenais ir cītīgi pulēt.

Ar laiku pat vislabākie auto lukturi kļūst blāvāki. Pastāv daudz dažādu veidu, kā tos uzspodrināt. Visvienkāršākais, pieejamākais un reizē arī efektīvākais veids ir lukturu tīrīšana ar zobu birstes un zobu pastas palīdzību. Spodrināšanu veic apļveida kustībām. Protams, tas nepadarīs lukturus jaunākus, taču tie noteikti izskatīsies daudz labāk.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru