6 bīstamas rotaļlietas, kuras nekādā gadījumā nedrīkst dot bērniem

Bērnu preču veikalu plaukti ir piekrauti ar tik satriecošām un advancētām rotaļlietām, ka blakus rotaļu mašīnu un konstruktoru plauktiem labprāt apstājas ne vien bērni, bet arī viņu vecāki.

Spēļmantiņas dažādām gaumēm, vecumiem un maciņu biezumam. Taču starp šo rotaļlietu daudzveidības ir ar arī tādas mantiņas, kas gluži vienkārši ir bīstamas bērnu veselībai un tādas nemaz nevajadzētu pirkt un dot saviem bērniem.

Un šajā ganījumā arguments, ka nemākulīgās rokās jebkurš priekšmets var izrādīties bīstams, ir pilnīgi nevietā. Un tikai vecākiem ir iespēja izsekot tam, kādas rotaļlietas var būt bīstamas viņu bērniem.

1.Gēla bumbiņas

Mazas granulas, kas uzsūcot mitrumu, palielinās izmēros, tiek plaši pielietotas floristikā. Mitrums pārvēršas gelā, bet pati bumbiņa piebriest līdz ķiršu izmēram.

Pēdējo pāris gadu laikā hidrogela bumbiņas ir visai cieši nostiprinājušas savas pozīcijas ar bērnu spēļmantiņu segmentā. Tās kļuvušas pazīstamas ar nosaukumu Orbeez bumbiņas. Dažas interneta lapas iesaka likt tās vannā, lai bērnam būtu interesantāk mazgāties.

Savukārt bērni šādas mazas un krāsainas bumbiņas uztver kā neparastu gardumu, kas noteikti jāliek uz kārā zoba. Savukārt norītās bumbiņas arī kuņģī turpina uzsūkt mitrumu un piebriest. Šāds gadījums jau ir noticis Krievijā, kur gadu vecs mazulis, ka tikko sāka augt zobiņi, bija norijis vairākas šādas bumbiņas. Un tikai savlaicīga operācija palīdzēja izvairīties no traģēdijas.

  1. Neokubs

Runā, ka pēdējā laikā plašu popularitāti ieguvušie magnētiski konstruktori lieliski noņem saspringumu, novērš uzmanību un pat attīsta sīku motoriku. Ar mazu magnētisko bumbiņu palīdzību var radīt dažnedažādas figūriņas un rakstus.

Un nav jau nemaz tik bīstami, ja bērns norīs vienu šādu bumbiņu. Problēmas radīsies, ja šādas norītās bumbiņas būs divas. Magnētiskās bumbiņas ir spējīgas aizlipināt zarnu trakta sieniņas, un var tās pārplēst, kas neizbēgami izraisīs peritonītu.

  1. Lāzera stars

Lieliski atceros, ka šāda spēļmantiņa ir parādījusies 2000. gadu sākumā. Toreiz nebija neviena skolnieka, kas nesapņotu pabaidīt ar sarkano lāzera staru nejaušos garāmgājējus. Savukārt šobrīd, lai arī še lāzeru stari ir zaudējuši savu popularitāti, tie ir kļuvuši jaudīgāki un spēcīgāki. Daži modeļi pat spēj aizdedzināt sērkociņu vai izdedzināt caurumu papīra lapā.

Ja šāds gaismas stars nejauši trāpa acī, tas var radīt apdegumu un tīklenes bojājumus.

  1. Baterijas

Protams, ka pašas par sevi baterijas nemaz nav domātas bērnu spēlēm, taču tās bieži vien ir viena no svarīgākajām rotaļu mašīnu, leļļu un citu mantu sastāvdaļa. Ir ļoti svarīgi sekot līdzi tam, lai bateriju nodalījums tiktu droši noslēgts, un bērnam nebūtu iespējas tās izņemt.

īpaši bīstamās ir mazas plakanās baterijas, jo tās ir visvieglāk norīt. Atrodoties kuņģī, tās sāk oksidēties un šķīdina kuņģa gļotādu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Pievienot komentāru