7 produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst piekost pie alkohola. Iegaumē!

  1. Pikantas uzkodas

Lai cik dīvaini tas arī neliktos, asi ēdieni (piemēram, meksikāņu uzkodas), arī spēj paspilgtināt alkohola iedarbību.

Un kopā ar stipriem alkoholiskajiem dzērieniem var viegli sadedzināt kuņģa vai barības vada gļotādu.

  1. Marinēti gurķi

Atšķirībā no sālītiem gurķiem, kas atbalsta ūdens un sāls līdzsvaru organismā, marinēti gurķi un tomāti rada papildu slogu nierēm un aknām, kuras jau tā noslogo alkohols.

  1. Vīnogas, melone, arbūzs

Principā augļus var labi apvienot ar vīnu, īpaši baltvīnu. Bet jo saldāki būs augļi, jo organisms tos izvēlēsies pārstrādāt pirmos (līdzīgi kā kūkas), un tajā pašā laikā jūtamāks būs reibums.

Melones kombinācija ar alkoholu vispār nav praktiski iedomājama, jo zarnas burtiski sāk fermentēt!

Tad ko uzkost?

Ir virkne produktu, kas var aizstāt iepriekš minētās.

Piemēram, siers ir vislabāk piemērots vīnam, kurā kalcija un citi minerāli ir organiski apvienoti. Tie veicina noderīgu polifenolu iegūšanu no vīna. Turklāt tas ir garšīgs!

Un ko uzkost pie degvīna? Ir ierasts, ka mums ir uzkodas ar vinegretu, kas ir diezgan saprātīgi: šajos salātos ir kartupeļi, kasir labs adsorbent. Tāpat salātos var būt skābie kāposti, kas ir svarīgs C vitamīna avots.

Tāpat degvīnu labi lietot kopā ar zema tauku daudzuma (vārītu vai ceptu)daļu vai zivīm, kā arī citām jūtas veltēm. Dzīvnieku olbaltumvielas tiek sagremotas ilgā laika periodā (4–8 stundas) un alkohola ietekmē – pat ilgāk, jo to molekulas zarnās sasaistās.

Ja vēlies, lai ballīte ātri nebeigtos un tu nenoreibtu, dod priekšroku ceptiem un vārītiem dārzeņiem, kā arī zema tauku satura proteīniem.

Lasi vēl: Izaudzēt patiešām garšīgus kivi mājās ir vienkārši. Lūk, kā tas ir jādara

Noteikti neapvieno olbaltumvielas (īpaši gaļu) ar saldajiem liķieriem vai deserta vīniem. To nedrīkst darīt. Tas traucēs kuņģa sulas sekrēciju, tāpēc gaļa neslīdēs caur kuņģi un zarnās.

Avots:

vzdyhaj

COMMENTS

Pievienot komentāru