Facebook vadītājs Marks Cukerbergs atzīst savas kļūdas lietotāju datu izmantošanā

Marks Cukerbergs ir sociālā tīkla ”Facebook” vadītājs. Pēc vairāku dienu klusēšanas viņš nolēmis atklāti pastāstīt kur tiesi ir pieļāvis savas kļūdas attiecībā ar vietnes lietotāju datu izmantošanu. 

Lasi vēl: Video: aklā gaišreģe Vanga jau pirms 40 gadiem zināja visu par Vladimiru Putinu?

Marks atzīst, ka viņam ir nepieciešams sasparoties, lai lietotāji justos droši. Šo vietni izmanto tūkstošiem lietotāju un ar katru dienu lietotāju skaits aug un portāla prasības arī aug.

Liebritānijas datu analīzes firmai Cambridge Analytica, ko bija nolīguši Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņas rīkotāji, pārmesta 50 miljonu ASV vēlētāju Facebook profilu datu izmantošana bez viņu atļaujas ASV prezidenta priekšvēlēšanu laikā. Kad nāca klajā ziņas par šīm darbībām, Facebook apturēja šīs firmas kontu, raksta diena.lv

Cukenbergs atzīst savas kļūdas un ir nolēmis tās mainīt un sasparoties, lai portāls tikai augtu uz augšu un priecētu visus tā lietotājus, gan vecos, gan jaunos.

“Mūsu atbildība ir aizsargāt jūsu datus, un, ja mēs to nespējam, tad mēs neesam pelnījuši jums kalpot,” paudis Cukerbergs, kurš cenšoties saprast, kas tieši notika, un kā nodrošināt, lai šādi gadījumi neatkārtotos.

Būtiskas darbības šajā jautājumā paveiktas jau 2014. gadā, kad samazināta dažādu ārēju lietotņu piekļuve Facebook lietotāju datiem, taču daļā šo ierobežojumu stājušies spēkā vēlāk, stāsta diena.lv 

 

Pievienot komentāru