6 lietas automašīnā, kuras vajadzētu pārbaudīt vismaz reizi nedēļā, lai viņa jums kalpotu ilgi

Ar katru gadu automobiļi kļūst uzticamāki un „gudrāki”. Nav nepieciešams katru dienu rūpīgi uzraudzīt visu sistēmas elementu stāvokli. Iekārta bieži vien pati ziņo par problēmām.

Daudzi autovadītāji var mēnešiem ilgi neaizdomāties par savu atuomašīnu stāvokli un to nepārbaudīt. Bieži vien tā iemesls ir zināšanu trūkums. Dažreiz runa ir par to, ka vadītājs pat nezina, kā pārbaudīt eļļas līmeni savā automašīnā.

Šāda attieksme var novest pie tā, ka agrāk vai vēlāk automašīna “iepriecinās” ar negaidītu problēmu. Lai jums nebūtu jālauza galvu un steidzami jāmeklē tuvākais serviss, labāk ir parūpēties par visu iepriekš. Lai to izdarītu, jums jāzina vismaz transportlīdzekļa tehniskās apkopes pamati. Pietiks tikai veltīt nedaudz vairāk laika, periodiski pārbaudot dažas lietas. Mēs šodien parunāsim par tām.

Klaksons

Šķiet, kas gan slikts var notikt, ja pēkšņi nedarbojas auto signāls jeb klaksons. Tomēr uz ceļa var notikt jebkas. Iespējams, jums būs jāizmanto signāls, lai novērstu nokļūšanu avārijas situācijā. Ir vērts atcerēties, ka “mirgošana” ne vienmēr ir efektīva. Jā, turklāt skaņas signāli spēj piesaistīt lielāku uzmanību nekā gaismas signāli.

Zobsiksna

Ir zināms, ka zobsiksnai ir savs dzīves ilgums. Parasti tas ir apmēram 50 000 kilometru. Ja odometra rādījumi ir tuvu šai vērtībai, ievēro, ka laiks pārbaudīt siksnas stāvokli. Braukšanas laikā salauzta siksna var būt par iemeslu samērā dārgam iekārtas remontam.

Bremžu sistēma

Katram autovadītājam jāzina, ka bremžu drošība ir tieši atkarīga no bremžu darba kārtības. Nepieciešams regulāri pārbaudīt bremžu sistēmas stāvokli. Ja tā nav darba kārtībā, transportlīdzekli nevar izmantot.

Lai veiktu vismaz virspusēju sistēmas pārbaudi, jums nav nepieciešamas īpašas prasmes un speciālas iekārtas. Būs pietiekami, lai pārbaudītu bremžu šķidruma līmeni, pārbaudītu bremžu darbību un novērtētu arī šļūteņu stāvokli.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru