Labdarības akcijā Ziemassvētku katliņš ziedojumos savākti 7360 eiro

Rīgā un vēl deviņās pilsētās visā Latvijā tradicionālajā akcijā “Ziemassvētku katliņš” Pestīšanas armijas brīvprātīgie savākuši 7360 eiro. Ziedotie līdzekļi izlietoti, lai sarīkotu svinīgus Ziemassvētkus cilvēkiem, kuri ikdienā dodas uz Pestīšanas armijas zupas virtuvi vai saņem cita veida sociālo palīdzību. Kopā 20 pasākumus dažādās Latvijas pilsētās apmeklēja 1579 cilvēki.

Pateicoties uzņēmēju atsaucībai, Pestīšanas armijas brīvprātīgie varēja uzrunāt iedzīvotājus gan pie tirdzniecības centriem, bankām, gan pilsētu laukumos. Šogad pirmo reizi “Ziemassvētku katliņš vārījās” arī pie lielās Ziemassvētku egles Vecrīgas tirdziņā. Ļoti daudz tūristu atpazina šo tradīciju un labprāt deva savu artavu kopējā fondā. Tikmēr pārējiem tirdziņa apmeklētājiem bija iespējams izlasīt par šīs tradīcijas vēsturi, kas aizsākās pirms 100 gadiem Amerikā.

Pestīšanas armijas Latvijā majore Anna-Marija Tuftstrēma atzīst: “Bez iespējas atrasties vietās, kur ir lielāka cilvēku plūsma, piemēram, tirdzniecības centros, mums būtu nepieciešams vēl vairāk brīvprātīgo, tāpēc īpašu paldies sakām tirdzniecības centriem un veikaliem. Ciešāka sadarbība ir izveidojusies ar RIMI, bet arī citi tirgotāji atbalsta Ziemassvētku katliņa labdarības akciju.

Ziemassvētki ir laiks, kad atveram sirdis un durvis visam labajam. Dzīves situācijas, ko piedzīvojam savos centros, rāda, ka atbalsts un motivējoša vide daudziem palīdz atrast ceļu un izmainīt savu dzīvi uz labo pusi. Pateicoties līdzcilvēku ziedojumiem, mēs varam organizēt kopīgas Ziemassvētku pusdienas un pārējā gada laikā aicināt cilvēkus pie mums mūsu centros, sarūpēt pārtikas pakas tiem, kam ir vajadzība, un viesoties tur, kur neviens vairs neviesojas.”

Pasākumi notika Rīgā, Bauskā, Daugavpilī, Drustos, Iecavā, Jelgavā, Liepā, Liepājā un Saldū – turpat visās vietās, kur darbojas Pestīšanas armijas centri. Svarīgi, ka katrā pilsētā savāktie līdzekļi arī paliek šīs vietas cilvēku vajadzībām. Visaktīvākie akcijas brīvprātīgie bija Bauskā, kā arī Rīgā, Jelgavā un Saldū.

Par akciju “Ziemassvētku katliņs”

“Ziemassvētku katliņš” ir labdarības akcija, kas norit visā pasaulē, kuras laikā cilvēki tiek aicināti ziedot. Par akcijas aizsācēju uzskatāms Pestīšanas armijas kapteinis Džozefs Makfijs, kuru satrauca tas, ka tik daudz cilvēku cieš badu Sanfrancisko ielās. 1891. gadā viņš Ziemassvētku laikā apņēmās sagādāt svētku maltīti trūkumcietējiem.

Domājot, kur rast līdzekļus, viņš atcerējās savus jūrnieka gadus Liverpūlē, kur ostā bija novietots liels metāla katls. Jūrnieki, nokāpjot no pietauvotajiem kuģiem, varēja tajā iemest kādu monētu nabadzīgajiem. Kapteinis Makfijs nolika līdzīgu katlu Oklendas prāmju ostā Kalifornijā. Līdzās katliņam viņš novietoja uzrakstu “Lai katliņš vārās!”. Lai arī Latvijā Ziemassvētku katliņa akcija ir salīdzinoši nesena tradīcija, tomēr ikviens var iesaistīties un dot savu atbalstu.

Par Pestīšanas armiju

Pestīšanas armija (The Salvation Army) ir daļa no kristīgās draudzes visā pasaulē, kas tika dibināta 19. gadsimta beigās, Londonā Šodien Pestīšanas armija darbojas 131 valstī. Latvijā organizācija reģistrēta 1923. gadā Jelgavā, kur tā darbojās līdz 1943. gadam.

Reliģiskā organizācija, tai skaitā labdarības projekti, atsāka savu darbu Latvijā 1990. gadā, un šogad tā svin savas darbības atjaunošanas 30. gadadienu. Latvijā Pestīšanas armijas draudzes centri un dažādas institūcijas un sociālā darba nodaļas atrodas Rīgā, Bauskā, Iecavā, Jelgavā, Liepājā, Saldū, Daugavpilī un mazākās apdzīvotās vietās kā llmājā, Sarkaņos, Sedā, Drustos, Liepā, Skangaļu muižā Priekuļu novadā.

Publicitātes fotogrāfijas: (iespējams lejupielādēt no failiem.lv: https://bit.ly/2GggJe6)

www.pestisanasarmija.lv

Pievienot komentāru