“ABLV Bank” piederošās “New Hanza Capital” provizoriskā peļņa pērn bija 7,99 miljonus eiro

Rīga, 26.febr., LETA. “ABLV Bank” grupas uzņēmuma ieguldījumiem komercīpašumos AS “New Hanza Capital” provizoriskā peļņa pērn bijusi 7,99 miljoni eiro, liecina biržā iesniegtais uzņēmuma nerevidētais pārskats par 2017.gadu.

Peļņā galvenokārt esot saistīta ar pārvaldīto īpašumu nomas ieņēmumu pieaugumu, kā arī ieguldījuma īpašumu vērtības pieaugumu.

Koncerna ieņēmumi pērn bijuši 1,64 miljoni eiro, kas ir par 263% vairāk nekā 2016.gadā, kad uzņēmuma ieņēmumi bija 452 295 eiro.

Uzņēmuma EBITDA ir 8,44 miljoni eiro, bet pamatdarbības naudas plūsma 380 000 eiro.

Aizvadītajā gadā “New Hanza Capital” esošo ieguldījuma īpašumu skaits palielinājās par trim biroju ēkām bijušajā “VEF” teritorijā – Rīgā, Brīvības gatvē 214B, Brīvības gatvē 214M un Bērzaunes ielā 1, kuru kopējā iznomājamā platība ir virs 22 000 kvadrātmetru.

Tāpat 2017.gada nogalē tika pabeigts loģistikas kompleksa, kas atrodas Rīgā, Maskavas ielā 462 un Maskavas ielā 464A iegādes process. Tā teritorija aizņem 12,55 hektārus, un tajā atrodas trīs modernas noliktavu ēkas ar biroju telpām, kuras celtas pēdējo desmit gadu laikā. Šo ēku kopējā iznomājamā platība sasniedz 27 800 kvadrātmetru. Teritorijā atrodas arī mazvērtīga apbūve, kuru demontējot atbrīvojas 7,5 hektāru liels zemes gabals attīstībai.

Vidējais aizpildījums ieguldījuma īpašumos 2017.gada beigās bija 85,05%, kuru veidoja atsevišķo objekta telpu grupu aizpildījums: biroja telpām 69% apmērā, noliktavas un mazo tirdzniecības telpām 100% apmērā.

2017.gada oktobrī “New Hanza Capital” saņēma obligāciju emisijas rezultātā piesaistītos līdzekļus desmit miljonu eiro apmērā. Obligāciju gada procentu likme ir fiksēta – 4,9% ar procentu ienākumu izmaksu divas reizes gadā. Obligācijas 2017.gada 19.oktobrī tika iekļautas regulētajā tirgū – biržas “Nasdaq Riga” Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā.

Saistībā ar notikumiem ar uzņēmuma koncerna lielāko akcionāru “ABLV Bank”, “New Hanza Capital” norādīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) noteiktie ierobežojumi “ABLV Bank” nav ietekmējuši un nerada šķēršļus pildīt “New Hanza Capital” emitēto un biržas parāda vērtspapīru sarakstā iekļauto obligāciju nostiprinātās saistības.

Koncernam piederošo ēku nomnieki ir ar “ABLV” grupu nesaistīti uzņēmumi, kuru maksājumu disciplīna, salīdzinot ar iepriekšējiem periodiem, nav pasliktinājusies. Saskaņā ar nodrošināto kredītu nosacījumiem nomas maksājumi tiek saņemti uz koncerna uzņēmuma kontu bankā, kas ir izsniegusi uzņēmumam nodrošināto kredītu.

“New Hanza Capital” dibināta 2006.gadā. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 88% akciju ir “ABLV Bank”. Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, “airBaltic” centrālais birojs lidostā “Rīga”, loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi. “New Hanza Capital” obligācijas ir iekļautas biržas “Nasdaq Riga” parāda vērtspapīru sarakstā.

Pēc aktīvu apmēra “ABLV Bank” 2017.gada septembra beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem – Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei – uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% no bankas akciju.

Pievienot komentāru