Aicina uz diskusiju “Vai viegli atgriezties savā profesijā, ja tā ir reglamentēta?”

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2018. gadā Latvijā atgriezās apmēram 5 000 valstspiederīgo.

Remigrācijas apjomi lēnām, taču turpina pieaugt. Taču, lai gan nereti sarunās par remigrāciju dominē uzsvars uz noteikta atalgojuma līmeņa sasniegšanu, lai remigrācija pieņemtos spēkā, potenciālie un faktiskie remigranti saskaras ar dažādiem izaicinājumiem gan nodarbinātības, gan pakalpojumu pieejamības, gan reintegrācijas un sabiedrības atvērtības ziņā. Vai iekļaušanās darba tirgū vienmēr ir vienkārša? Kā notiek ārzemēs iegūtas kvalifikācijas un pieredzes pārnese?

Uz šiem jautājumiem atbildes meklēs sarunas dalībnieki – ar savu pieredzi atgriežoties dalīsies ārsti Linda Šīrone un Uģis Gruntmanis, kā arī advokāti, un kopā ar remigrantiem risinājumus ar atgriešanos saistītiem izaicinājumiem palīdzēs rast veselības ministre Ilze Viņķele, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un zvērināts advokāts Lauris Liepa. Diskusiju moderēs Rihards Blese.

Pasākuma Facebook: https://www.facebook.com/events/392057414768965/.

Saruna norisināsies 30.jūlijā plkst. 18:30-20:00 LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā, jaunatklātās Zinātņu mājas 7.stāvā. Diskusija notiek ar Rīgas Domes Sabiedrības integrācijas programmas finansiālu atbalstu projekta “Remigrācija – risinājums darba spēka trūkumam Latvijā: iespējas un izaicinājumi” ietvaros.

Pievienot komentāru