Apkarot laputis palīdzēs lēts, bet ārkārtīgi efektīvs šampūns. Negantie kaitēkļi iznīks viens un divi!

Šampūns pret blusām ir īsts atradums ikvienam dārzkopim. Tas nemaksā daudz, nopērkams jebkurā veterinārajā veikalā, bet pašiem augiem nekaitē.

Šis līdzeklis ir neaizstājams palīgs cīņā pret vienu no galvenajiem dārza kaitēkļiem – laputīm.

Lieta tāda, ka gandrīz jebkurampretblusu šampūnam tiek pievienots permetrīns – viela, kas ne tikai atbaida laputis, bet arī tās nogalina. Salīdzinājumā ar tādiem līdzekļiem kā strutenes, pelni, sīpolu tinktūra vai kokakola, tas ir neticami efektīvs kaitēkļu apkarošanā. Permetrīns gandrīz acumirklī iedarbojas uz laputu nervu sistēmu, izraisot paralīzi.

Iegādājoties pretblusu šampūnu, ir svarīgi pievērst uzmanību šīs vielas daudzuma tā sastāvā. Lai arī blusu šampūns ir ķīmisks līdzeklis, tas ir nekaitīgs cilvēkiem un dzīvniekiem, un noteikti ir labāks par veikalā nopērkamajiem insekticīdiem, ko izmanto kukaiņu apkarošanai un iznīcināšanai.

Uz vienu spaini ūdens – tas ir aptuveni 10 litri – tev jāpievieno viena ēdamkarote produkta. Nepārsniedz devu, jo tas var kaitēt augu lapotnei.

Lasi vēl: Kā “neiegrābties” sliktās zemenēs un cik daudz tās drīkst notiesāt, lai nekaitētu veselībai. Dietoloģes padomi

Pēc tam augi ir jāapsmidzina. Tiklīdz laputis pieķeras pie lapotnes un sāk ar to baroties, permetrīns iedarbojas momentāni un nogalina kaitēkļus.

Avots:

news-fancy

COMMENTS

Pievienot komentāru