Apsargi pirtī ieraudzīja par daudz iereibušas meitenes. Bet tas ko viņas darīja apsargus samulsināja

Šis stāsts risinājās ar Sergeju, kad viņš jaunībā dienēja robežpunktā Karēlijas ziemeļos. Vietas bija neticami skaistas un vienlaikus noslēpumainas.

Vietējie iedzīvotāji pastāvīgi pārstāsta noslēpumainus stāstus un leģendas par šīm zemēm. Drīz vien jauneklis varēja pārliecināties, ka šie  stāsti nav daiļliteratūra. Viņš pats bija liecinieks biedējošiem notikumiem, kurus atcerējās pat daudzus gadus pēc dienesta beigām.

Mākslinieki periodiski ieradās militārajā vienībā. Vadība centās saglabāt cīņas sparu, tāpēc viņi bieži rīkoja karavīriem koncertus. Kādā rudenī ieradās vairākas meitenes, kuras mācījās Ļeņingradas mūzikas skolā un uzstājās tautas instrumentu ansamblī.

Priekšpostenī nebija sieviešu, tāpēc puiši ilgojās pēc komunikācijas ar pretējo dzimumu. Turklāt lielākā daļa no viņiem bija jauni un enerģiski. Ikviens gribēja tērzēt ar meitenēm un vēlams to darīt ar viņām vienatnē.

Bet, protams, pierobežas posteņa vadība šādas darbības neatļāva. Vienības priekšnieks ātri pielika punktu jauno karavīru sapņiem un stingri paskaidroja, ko viņš darīs ar katru no tiem, kas uzmācās meitenes. Tiem, kuri nespēj sevi kontrolēt, viņš solīja tādas problēmas, ka viss pārējais viņiem šķitīs sīkums.

Karavīri, protams, nopūtās un žēlojās par netaisnību, bet neko nevarēja darīt. Izteikuši savā starpā neapmierinātību, viņi atgriezās ierastajā dzīvē, pārstādami sapņot.

Lasi vēl: Apkopēja restorānā savāca pārpalikumus un nesa uz mājām, lai pabarotu bērnus. Kad īpašnieks par to uzzināja, viņa rīcība pārsteidza

Meitenes uzstājās koncertā. Kad koncerts bija beidzies, notika svinīgās vakariņas. Turklāt meitenēm tika piedāvāts nomazgāties pirtī, kas atradās gleznainajā ezera krastā mežā.

Kad viņas izgāja no pirts telpas, laiks tuvojās pulksten 12 no rīta. Viesiem tika noorganizēta nakšņošana īpaši ierādītā mājā. Un lapenē viņām blakus sēdēja pats politiskais instruktors. Acīmredzot viņš nolēma pārbaudīt, vai puiši labi apguva augstākās vadības kārtību.

Tovakar Sergejam bija četru stundu maiņa sardzē. Un viņš nevarēja klausīties meiteņu koncertu. Šī iemesla dēļ noskaņojums tika īpaši sabojāts. Kad koncerts beidzās, viņš kopā ar citu karavīru – Tomasu – tika nosūtīts uz norādīto punktu.

Tomēr laikapstākļi nelutināja. Pūta spēcīgs vējš, lija auksts lietus. Apsargi bija pārsaluši un nolēma atsvaidzināties siltā pirtī. Šajā aukstajā, drūmajā vakarā viņš jau paredzēja, kā viņš nomazgās pēdējo stundu smagumu un nastu. Kad viņš ar Tomasu atgriezās no robežas, tika iztīrīti ieroči. Tad Sergejs aizsūtīja draugu uz pirti sagatavot slotas. Pats grasījos nākt nedaudz vēlāk.

Un tad puiši aizgāja uz pirts telpu. Un es redzēju Tomasu sēžam uz pakāpieniem, pa kurām varēja nokāpt ezerā un atvēsināties. Viņš izskatījās dīvaini, nedaudz sapņains. Apburts smaids nepameta viņa seju.

Tomas teica, ka nesanāks ieiet pirtī, jo tur atrodas meitenes. Sergejs piesardzīgi ieskatījās pirtī caur mazo lodziņu. Un patiesībā es redzēju piecas meitenes, kuras sēdēja pie galda. Uz tās atradās stiprā alkohola pudele un uzkodas – marinēti gurķi. 

Šajā brīdī pienāca galvenais virsnieks. Bija manāms, ka Tomass plosījās starp vēlmi tikt iekšā un risku saskarties ar vadības dusmām. Viņi ar grūtībām tika galā ar kārdinājumu un nolēma doties tālāk, lai tam nepakļautos.

Viņi bija nesaprašanā

Apsargi paziņoja vadībai, ka meitenes atrodas pirtī, taču vadība nenoticēja, jo meitenes jau bija devušās pie miera. Sergejs un Tomas atgriezās pirtī un redzēja, ka nav ne gaismas, ne balsu. Tas bija kluss un tukšs, lai gan pirms dažām minūtēm meitenes tur atpūtās.

No rīta Sergejs nolēma atkal doties uz pirti un visu pārbaudīt. Visur bija izmētātas bērzu slotu lapas, ģērbtuve bija netīra. Un nakts apsargs apliecināja, ka uzkopis tieši pirms puišu ierašanās. Izrādījās, ka tur tomēr kāds mazgājas. Zināms vien tas, ka šīs meitenes agrā rītā bija devušās prom uz citu pilsētu.

Nakts apsargs apgalvoja, ka neviena meitene nav devusies uz pirti. Jaunie apsargi vēl mēnesi bija neizpratnē par to, kas patiesībā notika.  Drīz Sergejs un Tomas sāka aizmirst par notikušo, lai gan pēc daudziem gadiem nespēja rast atbildi šai dīvainajai lietai. Kā meitenes tika nepamanītas pirtī un kāpēc neviens viņiem nenoticēja.

Ko jūs domājat par šo stāstu? Vai esat kādreiz bijis liecinieks dīvainiem notikumiem, kuriem nav izskaidrojuma?

COMMENTS

Pievienot komentāru