Aptieku kosmētikas priekšrocības

Ja sākotnēji aptieka bija vieta, kur iegādāties zāles, un farmaceiti bija speciālisti, kas pārzina zāļu izgatavošanu, sastāvu, to pareizu lietošanu un iedarbību, tad mūsdienās aptiekas, farmaceitu un konsultantu kompetenču lauks ir būtiski paplašinājies. Farmaceiti un konsultanti lieliski pārzina arī skaistumkopšanas produktu klāstu. Katram ādas tipam un stāvoklim ir būtiski izvēlēties piemērotu kopšanu un kosmētiku, lai tā sniegtu vēlamo efektu.

Lai būtu pavisam droši, sava sejas ādas tipa noteikšanu ir vērts uzticēt speciālistam. Precīzi zināt savu ādas tipu ir būtiski, lai varētu lietot produktus, kas paredzēti konkrētu problēmu risināšanai. “Taukainai ādai jānodrošina efektīva poru attīrīšana un tauku radītā spīduma mazināšana, kā arī jānodrošina optimāla vide ar līdzekļiem, kam ir neitrāls pH līmenis, lai samazinātu baktēriju veidošanos. Savukārt sausai ādai jāsniedz maiga attīrīšana un maksimāla mitrināšana vai pat barošana, lai atjaunotu ādas aizsargbarjeru, līdz ar to palīdzētu ādai sevi labāk aizsargāt pret dažādiem ārējiem kairinošiem faktoriem. Attiecībā uz kombinētas sejas ādas tipu ir svarīgi pielāgot produktus un kopšanu katrai zonai individuāli,” skaidro “Euroaptieka” farmaceite Ieva Zvagule.

Dermo kosmētika – tikai aptiekās

Dažādos veikalos sastopamā kosmētika ir radīta plašam patērētāju lokam, kas ir tā saucamā masu kosmētika. Šāda kosmētika iedarbojas tikai uz ādas virsslāni – epidermu, un aktīvo vielu, kuru iedarbība ir ļoti svarīga konkrētu ādas problēmu risināšanā, šādā kosmētikas tipā ir salīdzinoši maz. Tāpat masu kosmētika bieži vien satur dažādas krāsvielas, konservantus, smaržvielas, kas var izraisīt alerģiju.

Tikai aptiekās pieejamā dermo kosmētika ne tikai dziļi kopj, bet arī ārstē ādu. “Dermo kosmētika ir īpaši pielāgota katram ādas tipam, tā ir ādas problēmas kopjoša, droša kosmētika. Tās kvalitāte ir pārbaudīta ārstu un farmaceitu vidū īpašos klīniskajos pētījumos. Iegādājoties aptiekā kosmētiku ar “dermo” apzīmējumu, nenāksies vilties – tiek garantēts, ka to funkcijas pilnībā atbilst tam, kas uz iepakojuma ir norādīts. Tas ir vairāku ilgstošu klīnisko pētījumu rezultāts,” skaidro Ieva Zvagule.

Dermo kosmētika labvēlīgi iedarbojas uz ādas dziļākajiem slāņiem, veicinot mitrināšanu un reģenerāciju, kā arī nodrošinot pretnovecošanās procesus. To lietošana ir ieteicama gan cilvēkiem bez ādas problēmām, gan arī tiem, kuriem tās ir specifiskas. Piemēram, rozācija, atopiskais dermatīts, pinnes un citas ādas slimības.

Eko kosmētika

Mūsdienu dzīvesveids arvien biežāk liek izvērtēt un pārdomāt, cik dabai draudzīgi ikdienā esam, un aktualizē ekoloģisku un dabīgu produktu izvēli. Ekoloģiskā kosmētikā izmantotie augi ir ar ārstnieciskām īpašībām, taču ne vienmēr tā nodrošina kosmētikas kvalitāti un arī iedarbību, jo visbiežāk šāda kosmētika ir derīga ļoti īsu periodu, ņemot vērā tās sastāvu. Iegādājoties šāda tipa kosmētiku, jāpievērš uzmanība, vai kosmētika atbilst visiem dabīgās kosmētikas standartiem – ievērojot gan sertifikātus, gan atpazīstamības zīmes. Ja produkts ir sertificēts, ekoloģiskā kosmētika nodrošinās solīto ādas labsajūtu un veselību.

Garantēta kvalitāte

Lai arī masu kosmētiku var iegādāties dažādos veikalos, aptiekās pieejamā kosmētika ir pārbaudīta un kvalitatīva. Līdzīgi kā noris medikamentu pārbaudes klīniskos pētījumos, arī aptiekās iegādājamā kosmētika ir tikusi pārbaudīta un testēta medicīnas speciālistu vidū. Pie šādas kosmētikas izveides strādā gan dermatalogi, gan farmaceiti un kosmetologi, garantējot vislabāko rezultātu veselības, izskata un sajūtu ziņā. “Kvalitāte neattiecas tikai uz aptiekās pieejamo kosmētiku, bet arī uz klientu apkalpošanu. Aptiekās strādā farmaceiti – tas nozīmē, ka klientus apkalpo profesionāļi. Konsultējoties ar farmaceitiem aptiekās par kosmētikas izvēli, tiks ieteikts ne tikai ādai piemērotākais līdzeklis, bet arī saņemti ieteikumi par vispārēju ādas kopšanu,” atgādina “Euroaptieka” farmaceite.

Pievienot komentāru