Ar izpārdotu koncertu Mežaparkā noslēdzas Skārda bungu tūre

Šajā brīnišķīgajā piektdienas vakarā Prāta Vētras koncerta skatītāji bija liecinieki neticami krāšņam, emocionāli piepildītam un tehniski nevainojamam notikumam, kurš paliks atmiņā ar Renāra Kaupera un viņa bērnības draugu – Kaspara Rogas, Jāņa Jubalta, Māra Mihelsona neizsīkstošās enerģijas un dzīvesprieka esenci gandrīz 3 stundu garumā. Pulcējot 60 000 skatītājus Mežaparka Lielajā estrādē, Prāta Vētras Skārda bungu tūre ir svinīgi noslēgusies.

No pirmās līdz pēdējai rindai – dziedāja visi! Sociālajos tīklos skatītāji šo vakaru nodēvējuši par lieliskāko Dziesmusvētku noslēgumu. Ar grandiozām ovācijām tika sagaidīts Raimonds Pauls, kas bija šī vakara īpašais pārsteigums. Kopīgi ar Maestro Prāta Vētra puiši izpildīja dziesmu “Virši zied” tāpat kā pirms daudziem gadiem Līgo vakarā Mežotnes pilī un ģērbušies gaišās žaketēs ar mikrofoniem rokās pulcējās ap Paula kunga flīģeli. Tam sekoja Lidmašīnas ar leģendāro Raimonda Paula dziesmas “Par pēdējo lapu” vidusdaļu. “Na Zare” ar Denisa Paškeviča flautu ieveda skatītājus meditatīvā stāvoklī, bet “Manas dziesmas” gaismiņu jūra aizkustināja līdz asarām.

Kopā ar skatuves kolēģiem Ingaru Viļumu, Povelu Olsonu (Povel Olsson), Magnusu Nīlsonu (Magnus Nilsson) un grupu The Royal Concept, Denisu Paškeviču, Nelliju Bubujancu, Arstarulsmirus, Marinu Kravet, “Prāta Vētra” gospel kori, iesildītājiem “Sudden Lights”, kā arī hita “Debesis iekrita” kolēģiem grupu Musiqq, 29 dziesmu garo programmu, kuru milzīgajos ekrānos papildināja PapaChi un Kaspara Rogas radītās videografikas, noslēdza episks “Tu izvēlējies palikt” ar elpu aizraujošu uguņošanu virs Mežaparka Lielās estrādes. Šis vakars uz visiem laikiem paliks gan Prāta Vētras, gan skatītāju atmiņā kā mirklis, kad skatuve un skatītāju laukums saplūst vienā veselumā un apziņā, ka tie esam mēs paši šeit un tagad.

Skārda bungu tūres ietvaros Prāta Vētra viesojās 5 Latvijas pilsētās Jelgavā, Valmierā, Ventspilī, Daugavpilī un Rīgā, pavisam kopā pulcējot vairāk nekā 125 tūkstošus skatītāju, kuru mīlestības uzlādēti Prāta Vētras puiši dosies pasaulē – jau rudenī plānoti koncerti Viļņā, Tallinā, Minskā, Kijevā, St. Pēterburgā un Maskavā, bet gada izskaņā arī Adelaidē, Austrālijā.

Prāta Vētra saka sirsnīgu paldies visiem un ikvienam, kas kļuva par daļu no šiem 5 maģiskajiem vakariem un aicina uz tikšanos jau nākamvasar Liepājā.

Pateicība arī koncerttūres draugiem un atbalstītājiem: Neste, ERGO, eKase.lv, Karlo Motors, Samsung Galaxy S9, Mītavas alus, CleanR, TK Spice, DSV. Informatīvie atbalstītāji: Delfi, TV3, Radio SWH, laikraksts Diena un žurnāls OK!.

Pievienot komentāru