Lai pārbaudītu savu vairogdziedzeri, jums būs nepieciešams vien termometrs

Šis ir visai maz zināms fakts, taču jau pirms 50 gadiem amerikāņu zinātnieks Broda Otto Barness bija atklājis, ka ķermeņa temperatūra ir precīzs vairogdziedzera darbības rādītājs.

Lasi vēl: Tici vai nē, bet pēc šiem mūsu padomiem tavā dobē nezāles vairs nebūs!

Ir tikai viena nianse: ķermeņa temperatūra jāmēra uzreiz pēc pamošanās, vēl atrodoties gultā.

Barness ievērojis, ka ķermeņa temperatūras novirzes no normas ir pirmā pazīme iekaisuma procesam vairogdziedzerī. Savukārt mūsdienās plaši zināms fakts, ka traucējumi vairogdziedzera darbības traucējumi izraisa smagas veselības problēmas.

Viss, kas jums ir vajadzīgs, ir vien ķermeņa termometrs. Lūk, kas ir jādara

  • Termometru vēlams sagatavot vēl pirms gulētiešanas. Tam būtu jārāda ne vairāk par 35o
  • Tiklīdz būsiet pamodies, ielieciet termometru padusē. Temperatūra jāmēra ne mazāk kā 10 minūtes.
  • Pierakstiet rezultātu. Pareizi šis rādītājs dēvējams par bazālo rīta temperatūru. Normas robežās tā sasniedz 36,5o līdz 36,8o

Rezultātu nolasīšana

  • Ja jūsu temperatūra ir robežās no 36,5o līdz 36,8oC, tas nozīmē, ka ar jūsu vairogdziedzeri viss ir kārtībā.
  • Ja jūsu ķermeņa rīta temperatūra ir zemāka par 36,5oC, tas liecina par hipotiriozi. Tā ir nepietiekama vairogdziedzera darbība. Iespējams, tieši tāpēc Jūs izjūtat hronisku nogurumu, depresiju, bieži ciešat no saaukstējumiem un jums rodas zināmās grūtības ar atmiņu un koncentrēšanās spējām. Ielaistos gadījumos iespējama arī matu izkrišana.
  • Ja jūsu rīta bazālā temperatūra pārsniedz 36,8oC, tas liecina par hipertiriozi. Tā rodas vairogdziedzera pastiprinātās darbības dēļ. Visticamāk organismā notiek iekaisuma process. Jūs esat slims, bet nesaņemat ārstēšanos.

Precīzu rezultātu iegūšanai šī procedūra jāatkārto vismaz 3 dienas pēc kārtas.

Ja visās reizēs iegūtie rezultāti atšķirsies no normas, būtu vērts vērsties pēc endokrinologa padoma un tikt skaidrībā ar savu veselības problēmu cēloni.

Ja novirzes no normas ir minimālas un nav vēlmes doties pie ārsta, jācenšas atrisināt šo problēmu patstāvīgi.

Svarīgākais šajā visā ir pilnvērtīgs uzturs. Tajā jābūt pietiekamam selēna, A vitamīna, magnija un B vitamīna daudzumam. Šie vitamīni un minerālvielas nodrošina pareizu vairogdziedzera darbību.

Iesakiet izlasīt šo svarīgu informāciju arī saviem draugiem!

Avots:

jenskoe

Pievienot komentāru