Ar ko nekādā gadījumā nedrīkst ”piebarot” gurķus? Dalos ar jums savā noslēpumā

Audzējot gurķus, iesācēji pieļauj kļūdas, kas ievērojami samazina turpmāko ražu. Jo īpaši ja augus baro ar mēslošanas līdzekļiem, kas tiem nav paredzēti. Apskatīsim, kādi tieši piebarojumi nav piemēroti gurķiem.

Jods gurķiem ir kaitīgs

Daudzi dārznieki, cenšoties aizsargāt sakņu sistēmu no kaitēkļiem, periodiski laista gurķus ar joda bāzes šķīdumu. Un tomēr to nevar darīt. Galu galā jods pasliktina gurķu garšu, padarot tos rūgtus. Arī augļi samazinās no šādas barošanas.

Jodu gurķiem varat izmantot tikai kaitēkļu atbaidīšanai. Vienkārši ielejiet joda bāzes šķīdumu mazās burkās un novietojiet tos pie augiem. Optimālais attālums starp burkām ir 70-80 cm. Šī opcija ir aktuāla, audzējot gurķus siltumnīcā.

Amonjaks gurķiem nav piemērots

Daudzi dārznieki zina amonjaku kā efektīvu aizsarglīdzekli. Šķīdums, kura pamatā ir amonjaks, augus pilnībā piesātina ar slāpekli un citiem noderīgiem elementiem. Arī amonjaks ir efektīvs kā profilakses līdzeklis pret daudzām slimībām. Tas ir noderīgs arī aizsardzībai pret kaitēkļiem.

Bet, ja joda šķīdums ir piemērots tomātu, papriku un citu augu apstrādei, tad tas nav piemērots gurķiem. Laistīšana vai izsmidzināšana aramonjaku negatīvi ietekmē dārzeņu garšu. Arī šāda barošana provocē gurķu lapotnes čokurošanos.

Zirgu kūtsmēsli ir kaitīgi gurķiem

Bieži dārznieki gurķu barošanai izmanto zirgu mēslus. Šis mēslojums patiešām satur daudz barības vielu, kas ir neaizstājamas daudzām dārzeņu un ogu kultūrām. Efektivitātes ziņā tas ievērojami pārsniedz daudzus organiskos mēslošanas līdzekļus.

Bet nepatikšanas ir tādas, ka zirgu mēslus nevar izmantot gurķu barošanai. Patiešām, tas satur lielu daudzumu amonjaka, kas negatīvi ietekmē augu veselību. Izmantojot zirgu kūtsmēslus, gurķu augļu līmenis ir ievērojami samazināts. Cieš arī augļu garša – parādās rūgtums.

Lasi vēl: Septembris iesāksies ar ne visai labu pilnmēnesi. Šajā dienā atliec labāk visu svarīgo malā

Tātad mēs pārbaudījām, kurus mēslošanas līdzekļus nevajadzētu piebarot gurķiem. Ja vēlaties audzēt spēcīgus augus, iegūstot lielisku ražu, labāk izmantot vistas izkārnījumus, humusu, koksnes pelnus, sīpolu sēnalas. Šie mēslošanas līdzekļi ir pilnīgi droši gurķiem.

Avots:

zen.yandex

Pievienot komentāru