Ārsti pastāstījuši cik daudz patiesībā drīkst ēst zemenes un kāpēc šo daudzumu nav ieteicams pārsniegt

Ārsti pastāstīja, kam un kāpēc nevajadzētu lielā daudzumā mieloties ar sulīgām un smaržīgām ogām – zemenēm, kuru sezona Latvijā uzņem apgriezienus. 

Šoreiz pieminēsim arī alerģijas. Reakcija uz zemenēm var izraisīt ādas apsārtumu, niezi, nelabumu, caureju, sāpes vēderā, tirpšanu mutē un pat balsenes pietūkumu.

Bērniem zemeņu ēšana lielā daudzumā var arī būt ar alerģiskām izpausmēm – var būt iesnas, acu un asaru apsārtums, aukslēju un rīkles pietūkums. Tā paša iemesla dēļ grūtniecēm un barojošām mātēm vajadzētu atteikties no zemenēm.

Lasi vēl: VIDEO: Jūs visu mūžu esat ananāsu ēduši NEPAREIZI. Lūk, video kas sagriezīs jūsu pasauli kājām gaisā!

Kuņģa-zarnu trakta problēmu gadījumā, īpaši, ja Jums ir saasinājums – gastrīts, kuņģa čūla vai divpadsmitpirkstu zarnas čūla – pārtrauciet ēst zemenes. Fakts ir tāds, ka zemenēs ir skābeņskābe un salicilskābe, kas var kairināt gļotādu.

Arī pārmērīgs pārtikas patēriņš ar skābeņskābi var izraisīt nierakmeņu veidošanos. Turklāt, lai izvairītos no gremošanas sistēmas problēmām, ārsti neļauj ēst zemenes tukšā dūšā vai tūlīt pēc galvenās ēdienreizes. Vislabāk ēst pa pāris zemenēm 1 reizi 3  dienās.

Vai tev garšo zemenes?
50 Balsis · 50 answers
Balso!

Pievienot komentāru