Ārsts nosaucis vecumu pēc kura nav ieteicams notievēt

Lai arī liekais svars saasina dažādas slimības, to ir iespējams atjaunot līdz normālam līmenim, nekaitējot veselībai, tikai līdz noteiktam vecumam. Šim viedoklim piekrīt ārsts-gerontologs Jurijs Konevs.

Jebkurš cilvēks vēlas skaistu, sportisku un slaidu ķermeni, taču notievēšana nav nemaz tik vienkārša kā varētu likties. Tievēt vajag veselīgi un pareizi. Katra kļūda nopietni ietekmēs cilvēka veselības stāvokli.

Eksperts šo aizliegumu skaidro ar izmaiņām organismā. Fakts ir tāds, ka metodes, kā atbrīvoties no liekā svara, ietekmē vielmaiņu. Ja tā nav problēma jauniešiem, tad vecāka gadagājuma cilvēkiem šāda iejaukšanās nav vēlama.

Lasi vēl: Pazīstams namdaris pastāstīja, kāpēc žogs vienmēr jābūvē ar priekšējo pusi uz kaimiņa zemesgabalu. Saimniecības knifiņš, ko vērts likt aiz auss!

“Pastāv vienprātība, ka vecāka gadagājuma cilvēkiem ir aizliegts zaudēt svaru. Metabolisma izmaiņas izraisa fizioloģisko parametru izmaiņas. Šie rādītāji negatīvi ietekmēs vecāka gadagājuma cilvēku veselību. Katru reizi jums ir jāskatās individuāli, bet, ja ņemat vidējo vecumu, tad jums jācenšas zaudēt svaru līdz 60 gadiem, ”intervijā radio Sputnik sacīja ārsts.

Pretējā gadījumā pēc 60 gadiem ķermenim būs nepieciešams vairāk pārtikas, nekā nepieciešams normālai dzīvei. Jāatgādina, ka jebkurā vecumā cilvēkam ir ļoti uzmanīgi jātievē, jo ik mazākās izmaiņas ķermenī ietekmē cilvēka veselības un emocionālo stāvokli. Ir jātievē ar prātu.

“Enerģijas vajadzības ar vecumu samazinās, un mūsu bioloģiskā atmiņa, tas ir, izstieptais kuņģis, mums visu laiku saka, ka mēs vēlamies ēst. Šeit valda disonanse, jo kuņģis mums signalizē, ka esam izsalkuši, un apēstās pārtikas daudzums ar vecumu būtu jāsamazina, ”skaidroja gerontologs.

 

COMMENTS

Pievienot komentāru