Šādi var efektīvi atbrīvoties no kolorādo vobolēm bez ķīmijas

Kolorādo vaboles uz kartupeļiem vienmēr izraisa galvassāpes, bet nu ir veids kā ar tām cīnīties un uzvarēt. 

Lasi vēl: Meitene līdz pēdējam baidījās doties uz slimnīcu pēc indīga zirnekļa koduma.

1.Vienu paciņu sinepju pulvera izšķīdiniet spainī ar ūdeni, pievienojiet 100 ml galda etiķa (9%), visu rūpīgi samaisiet un apsmidziniet kartupeļu lakstus. Kolorado vaboļu vairs nav!

2.No uzmācīgajām Kolorado vabolēm, jūsu kartupeļus pasargās visparastākie pelni, kas paliek krāsnī pēc malkas kurināšanas. Stādot tomātus un kartupeļus, katrā bedrītē ieberiet pa šķipsniņai pelnu un, kad viss ir sastādīts, tad arī zemes virspusē izkaisiet nelielu daudzumu pelnu.

Tikko kā sāk veidoties laksti, negaidiet, kad parādīsies pirmās Kolorado vaboļu oliņas, veiciet otro apstrādi. Šoreiz lakstus vajag apsmidzināt ar pelnu uzlējumu: 2 l burka ar pelniem uz 10 l ūdens, pievienojiet šai masai saimnieciskās ziepes, pēc tam šo ‘’koncentrātu’’ šķaidiet uz 1:10.

3. Vēl ‘’ķimikāliju’’ vietā var izmantot valriekstu lapas. Tās ir jāsavāc rudenī, jāizžāvē un jāglabā vēsā vietā ar labu ventilāciju. Dienas divdesmit pirms Kolorado vaboļu oliņu masveida parādīšanās, iemērciet lapas 2-3 kg 10 litros  ūdens, ļaujiet ievilkties 2-3 dienas un apsmidziniet ar to visu dārzu. Smidzinot ar šo šķīdumu izmirst 80% kukaiņu.

4. Pagatavojiet novārījumu no šīs saknes: 200 g deviņvīra spēka saknes vāriet 15 minūtes nelielā ūdens daudzumā, ļaujiet ievilkties un tad atšķaidiet ar 10 litriem ūdens. Ar iegūto šķīdumu apstrādājiet kartupeļu lakstus.

abiem.info

COMMENTS

Pievienot komentāru