Astragāls, kuru izmantoja PSRS augstāko partijas amatpersonu ārsti un dziednieki. Brīnumzāles noslēpums. Dzīvības eliksīrs

Pārsteidzoši, cik maz mēs zinām par augu, ko sauc „astragāls”. Jo tieši šo augu tautas dziedniek izmantojuši jau pirms gadu tūkstošiem.

Senie skiti astragālu dēvēja par „nemirstības zāli” un zāļu recepti glabāja stingrā noslēpumā pat no pašu sievām. Tika uzskatīts, ka sievietes nespēs saglabāt noslēpumu no kaimiņu ciltīm.

Arī padomju laikā informācija par astragālu tika turēta noslēpumā. Tikai pašiemsvarīgākajiem valdošās kliķes locekļiem. Runā, ka tieši pēc Staļina, kurš cietis no aterosklerozes, pavēles, tika veiksmīgi izpētītas un pielietotas astragāla ārstnieciskās īpašības. Vēlāk ar astragālu ārstējies arī kompartijas ģenerālsekretārs Jurijs Andropovs, kuram bija nieru saslimšana.

Un tikai mūsdienās astragāla ārstnieciskās un profilaktiskās īpašības sāk iepazīt arī parastie cilvēki. Mēs pastāstīsim jums vairāk par šo brīnumaino augu, kas šodien kļuvis pieejamāks, nekā tas bija pirms 10 gadiem.

Astragāls

Astragāls kopš senseniem laikiem tika atzīts par vērtīgu ārstniecisko līdzekli, tas notika krietni agrāk, nekā kļuva zināms par makro un mikroelementu daudzveidību šī auga saknēs un kātos. Tajos tika atrasti kalcijs, selēns, magnijs, kobalts, cinks, mangāns, silīcijs, molibdēns un hroms.

Toties dziednieki veiksmīgi pielietoja šo augu cīņā pret aknu, nieru, sirds un asinsvadu sistēmas slimībām. Ar šo zālīti veiksmīgi ārstēja galvas smadzeņu un nervu sistēmas slimības. Bet ar astragāla uzlējumiem veiksmīgi atjaunoja gan gados vecu, gan bērnu spēkus pēc ilgstošās slimošanas.

Šodien astragālu pielieto pat onkoloģisku saslimšanu ārstēšanai. Šim augam piemīt audzējus nomācošās īpašības, turklāt tas kavē kardiomiopātijas attīstību onkoloģijas pacientiem.

Astragāla uzlējums noder arī arteriālā spiediena normalizācijai. Ir pierādīts, ka tā lietošana paplašina asinsvadus un paātrina asinsriti. Turklāt auga novārījumi kalpo kā lielisks antidepresants, nomierina, tam piemīt sviedrējošās un urīndzenošās īpašības, tas aizkavē novecošanos un atjauno ādu.

Nav brīnums, ka tautas medicīnā saglabājušās neskaitāmas receptes, kas ļauj izmantot vismaz nelielu daļiņu no astragāla milzīgā labuma. Taču arī ar to ir pilnībā pietiekami, lai būtiski uzlabotu savu veselību.

Tā hipertonijas gadījumā tiek ieteikts krūzei karstā ūdens pievienot 2 ēdamkarotes astragāla un apmēram 2 minūtes sildīt to ūdens peldē. Izkāstu un atdzesētu šķidrumu lieto pa 2 ēdamkarotēm 3 reizes dienā pirms ēdienreizes. Ārstnieciskais kurss ilgst 6 nedēļas.

Savukārt aterosklerozes gadījumā notīrītu astragāla sakni pārlej ar degvīnu vai spirtu attiecībā 1 pret 3 un liek nostāvēties 2 nedēļas. Lieto pa 30 pilieniem divreiz dienā pirms ēdienreizes. Turklāt pēc katrām 10 ārstēšanas dienām ir nepieciešams uztaisīt vismaz 10 dienu ilgu pārtraukumu. Jāturpina līdz noturīgu rezultātu sasniegšanai.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru