Balvu pirmsskolas izglītības iestādē Pīlādzītis atklāj jaunu grupiņu

3.janvārī svinīgi tika atklāta Balvu pirmsskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” “Ežuku” grupiņa, kura paredzēta bērniem no 1,5 līdz 3 gadu vecumam. Šī diena 14 mazuļiem un viņu vecākiem bija īpaša un reizē arī satraukumu pilna, jo jāuzsāk dārziņa gaitas. Un viņi bija arī pirmie, kuri spēra solīšus jaunajās telpās.

Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs, uzrunājot klātesošos, teica: “Prieks, ka Jauno gadu varam iesākt ar tik jauku notikumu – jaunas grupiņas izveidošanu pie mums Balvos, Balvu novadā. Mēs priecājamies, ka bērnu skaits aug, līdz ar to mēs kaut pamazām, bet attīstāmies.”

Balvu novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Inta Kaļva, sveicot un uzrunājot klātesošos, pastāstīja, ka no idejas līdz rezultātam pagāja pusgads, līdz visu sakārtoja, lai varētu izveidot grupiņu, bet tas nebūtu iespējams, ja nebūtu bērnu, par ko pašvaldība šobrīd ir bezgala priecīga, jo ģimenes ar bērniem ir vērtība: “Paldies, ka šodien esat šeit, jūs patiesi esat zelta vērti mūsu pilsētai, mūsu novadam. Paldies, ka esat Balvu novadā!”

Jaunā grupiņa tika veidota, jo Balvos bija izveidojusies rinda uz bērnudārziem, kurā atradās 20 bērni. Šim mērķim tika paredzēti EUR 6500,00 grupiņas aprīkošanai atbilstoši prasībām (mēbeles, rotaļlietas, kancelejas preces, higiēnas preces, paklāji, žalūzijas u.tml.), bet domes ārkārtas sēdē 2019.gada 7.novembrī tika lemts piešķirt no Balvu novada pašvaldības 2019.gada budžetā apstiprinātajiem līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem EUR 4853,17 Balvu pirmsskolas izglītības iestādei “Pīlādzītis” jaunas grupiņas izveidošanas remontdarbu veikšanai.

Balvu pirmsskolas izglītības iestāde “Pīlādzītis” ir lielākā pirmskolas izglītības iestāde Balvu novadā, to (uz 01.01.2020) apmeklē 216 bērni, un tajā darbojas nu jau 12.grupiņas.

Pievienot komentāru