Bērnu ginekologs: “atsakieties no pamperiem vai arī iesiet pie psihologa”. Lūk, kāpēc!

Viena meitene nolēma uzrakstīt šo stāstu, pēc tam, kad pastaigas laikā ieraudzīja trīsgadīgu bērnu autiņbiksītēs. Bērnu ginekologs uzsver – atsakieties no pamperiem.

Lūk, meitenes stāsts:

Doma par to, ka būtu laiks pārstāt lietot visu mammu “ērtos palīgus”, parādījās kolīdz mana meita iemācījās sēdēt. Mēs sākām viņai mācīt lietot podiņu 9 mēnešu vecumā: mēs viņu nosēdinājām tūlīt pēc miega, uz nakti autiņus likām reti, rotaļīgā formā rotaļlietas novietojām pie podiņa un ieteicām meitai sekot rotaļlietu piemēram. Man bija pilnībā jāieslēdz fantāzija.

Protams, uzreiz nesanāca.

Bija kaprīzes, asaras. Meita sākumā nesaprata, ko no viņas vēlas, kad novietojām viņu uz pudiņa un čukstējām, lai viņa pačurā. Pēc pediatra apmeklējuma mēs pārliecinājāmies, ka visu darām pareizi.

Pirms iet uz dārziņu, mēs apmeklējām visus ārstus. Viens no tiem bija bērnu ginekologs.

Norādītajā dienā mēs ieradāmies, apskate pagāja ātri. Viss bija labi, atbilstoši vecumam. Gatavojāmies jau doties, bet ārsts pēkšņi pamanīja man rokās pamperu. Un tā nu es noklausījos garu lekciju par to, kādas sekas mūs sagaida, ja neatbrīvosimies no pamperiem.

“Noņemiet un nekad vairāk nelietojiet. Ja meitenei radīsies problēmas ar veselību, uzreiz ejiet pie psihologa, nevis pie manis”, – paziņoja ārsts.

Tā kā no pamperiem mēs pakāpeniski atteicāmies jau sen, es nolēmu vismaz kaut kā attaisnoties. Radās sajūta, ka ārsta acīs izskatos kā slinka māte – monstrs.

“Pamperus nēsājam tikai tad, kad kaut kur izejam, lai negadītos šmuce. Meita pagaidām vēl neprasās uz podiņa”, centos paskaidrot ārstam.

Lasi arī: Zodiaka zīmes, kuras visu rudeni atradīsies burtiski sargeņģeļa aizgādībā

Bet kā atbildi saņēmu interesantu padomu:

“Ja jau viņa nevar paprasīt, nēsājiet sev līdzi maisiņā podiņu. Meitenes veselība ir svarīgāka nekā jūsu ērtības. Savādāk pieradīsiet nenoņemt pamperu līdz 3-4 gadiem, bet pēc tam nezināsiet ko darīt, jo bez tiem vairs nevarēsiet iztikt. Tāpēc nepalaidiet garām mirkli. Līdz 2,5 gadiem ilgākais, lai pēc tam nebūtu problēmas”, – paskaidroja emocionālais ārsts.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Pievienot komentāru