Cepumu torte ar divu veidu krēmiem un šokolādes glazūru –vienkāršs, bet dievīgi garšīgs našķis!

  • Atsevišķā bļodā liek sviestu un labi saputo. Sviestam pievieno kakao krēmu un maisa apmēram 5 minūtes. Jāsanāk viendabīgam, spīdīgam un maigam krēmam. Krēmu pilnībā atdzesē.
  • Kafijas (kapučīno) krēma pagatavošana: kafiju izšķīdina siltā ūdenī. Dziļajā metāla bļodā puto dzeltenumus ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa. Pievieno pienu, izšķīdinātu kafiju un iegūto maisījumu uzvāra ūdens peldē. Vārīšanas laikā masa nepārtraukti jāmaisa. Maisījumu atdzesē un samaisa ar istabas temperatūras sviestu. Maisa, kamēr iegūst viendabīgas, biezas konsistences krēmu.

Lasi vēl: Musulmanietei katru nakti ir šis jādara savam vīram neatkarīgi no tā vai viņa to vēlas vai nē

  • Tortes veidošana: pienu uzkarsē un sajauc ar vaniļas esenci. Pienā ātei apmērcē cepumus, pārsmērē tos ar kakao krēmu un kārto kvadrāta formā (pa 5 cepumiem).
  • Formā liek 7 cepumu kvadrātus ar krēmu sekojošā kārtībā: pirmo mazo cepumu kvadrātukārto stāvus, otru mazo cepumu kvadrātu liek guļus, un šādi turpina veidot visu kārtu. Otro cepumu rindu kārto otrādi: pirmo mazo cepumu kvadrātu guļus, otro stāvus. Un šādi turpina, līdz kūka ir pabeigta. Cepumus pārsmērē ar kapučīno. Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno 2 tējkarotes eļļas 9 (eļļa padarīs šokolādi elastīgāku un atvieglos tortes sagriešanu). Torti pārlej ar nedaudz atdzesētu šokolādi un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Gatavo torti uz 2-3 stundām liek ledusskapī, lai tā kārtīgi ievilktos, tad to būsvieglāk sagriezt.

Avots:

interesno

Pievienot komentāru