Cēsīs notiks lekcija par mazajām vinila skaņuplatēm

Sestdien, 2020.gada 29.augustā, mākslas telpā “Mala”, Cēsīs, Lenču ielā 11, notiks lekcija “Latvijas mūziķu izdevumi mazajās skaņuplatēs 1995 – 2020.” Sākums pulksten 17:00.

Pasākumu vadīs dīdžejs un vinila skaņuplašu kolekcionārs Raimonds Mežaks. Lekcijas laikā interesentiem būs iespēja apskatīt unikālu mazo vinila skaņuplašu kolekciju, kurā veselas 28 mazās skaņuplates, kuras izdotas no 1995. līdz 2020.gadam. Tās R. Mežaka kolekcijā nonākušas pēdējo 17 gadu laikā. Kolekcijas izveide uzsākta veidot 2003.gadā ar rokgrupas “Inokentijs Mārpls” minialbumu “Bitīt matos”, kas 2002.gadā izdots izdevniecībā “Ezis sper soli”.

Mazo plašu kolekciju veido singli, minialbumi un pat izlases dažādos mūzikas žanros, sākot no alternatīvā roka un populārās mūzikas, līdz pat techno un avangarda džezam. Lai arī mazās skaņuplates visvairāk izdeva pagājušā gadsimta vidū, arī mūsdienās atsevišķas izdevniecības vai mūziķi par izdevuma mediju izvēlas šo mūsdienām tik neparasto formātu.

Bieži vien vienas mūsdienu skaņuplašu tiražēto kopiju skaits nepārsniedz 50 eksemplārus. Lekcijas noslēgumā interesentus gaida kāds ļoti īpašs pārsteigums – iepazīšanās ar vairākām ļoti retām, padomju laikā izdotām mazajām vinila skaņuplatēm ar Latvijas mūziķu ierakstiem.

 

Pievienot komentāru