Datumi, kuros vislabāk norakt kartupeļus atbilstoši Mēness kalendāram. Tupeņi būs apskaužami gardi un ilgi uzglabāsies!

Nemanāmi pienācis laiks, lai noraktu jauno kartupeļu ražu. Audzēšanas laikā pielikām lielas pūles un tagad jāpaveic pēdējais darbiņš – jānorok tupeņi pareizajos datumos saskaņā ar Mēness kalendāru, norāda kāda pieredzējusi sakņkope.

Izlasot šo rakstu,tu uzzināsi, kādus datumus piedāvā visvarenais Mēness kalendārs. Ja kartupeļus noraksi nelabvēlīgos datumos, raža būs “ne pārāk laba”, bet labvēlīgās dienās novāktie tupeņi būs patiesi gardi un ilgi uzglabāsies. Ko gan vēl var vēlēties mazdārziņa darboņa sirds?

Astrologu padomi tiem, kas sāk norakt kartupeļus jau augustā

No 2020. gada 4. līdz 18. augustam Mēness ir dilstošā fāzē – saskaņā ar astrologu uzskatiem,tas tiešā veidā ietekmē dārza stādījumus. Visu augu sula un dzīvības spēki no virszemes aizplūst zem zemes. Šajā periodā novāktās sakņu kultūras ir maksimāli garšīgas un uzturvielām bagātas.

Tāpēc 4. līdz 18. augusts ir labvēlīgs periods kartupeļu norakšanai, kā arī visu citu sakņu kultūru novākšanai. Turklāt maksimālā “vitāli svarīgo sulu” koncentrācija kartupeļu bumbuļos uzkrājas tieši pēdējās trijās dienās – 16., 17. un 18. augustā.

Augustā no astroloģijas viedokļa ir tikai viens kritisks datums – jauns Mēness, kas iekrīt 19. augustā. Kartupeļu rakšana šajā datumā kategoriski nav ieteicama. Šajā dienā vispār nav vēlams ķerties pie nopietniem darbiem.

No 20. līdz 31. augustam Mēness aug –līdz ar to sula no bumbuļiem aizplūst uz virszemi. Es negribētu būt kategoriska, nosaucot šīs dienas par īpaši nelabvēlīgām kartupeļu norakšanai, bet saskaņā ar Mēness kalendāru kartupeļi nebūs tik garšīgi, kā varētu būt.

Bet kuras dienas būs labvēlīgas septembrī?

Raugoties nākotnē, es teikšu – ir daudz izcilu dienu, kad ķerties pie tupeņu novākšanas.

1.septembris būs augoša Mēness pēdējā diena, kas ir nosacīti nelabvēlīga, bet2.septembrī iestājas Pilnmēness, kad pavisam noteikti tev nevajadzētu ņemt lāpstu rokās.

Lasi vēl: Pensionāre sūrojas: šogad man mazdārziņā gandrīz nekas nav izaudzis. Nezinu, ko ēdīšu ziemā. Lūk, ko jādara, lai viss izaugtu!

Toties no 3. līdz 16. septembrim ir labvēlīgākais periods kartupeļu novākšanai. Gandrīz divas nedēļas! Turklāt visos reģionos līdz tam laikam kartupeļi jau ir pilnībā nogatavojušies.

Nekas slikts nenotiks, ja kartupeļus noraksi vēlāk – no 18. līdz 30.septembrim, augoša Mēness laikā. Tikai, lūdzu, izvairies no tupeņu novākšanas 17. datumā, kad iestājas jauns Mēness.

Avots:

zen.yandex

COMMENTS

Pievienot komentāru