Debešķīga gurķu mērcīte; Var ēst ar praktiski visa veida ēdieniem, kuri jums garšo

Garšīga gurķu mērcīte ar ķiplokiem lieliski papildina zivju, vistas, gaļas un dārzeņu ēdienus. Mērcīti var ēst klāt pie makaroniem, rīsiem, kartupeļiem un ne tikai. Tā ir ļoti garšīga un viegli pagatavojama!

Mani radinieki mīl šo ķiploku-skābo krējuma mērci ar pelmeņiem – tas ēdiens ir tik garšīgs, ka to nav iespējams izteikt vārdos, jums vienkārši ir jāmēģina. Izmēģiniet ne tikai kopā ar pelmeņiem, bet arī ar citiem ēdieniem.

Sastāvdaļas:

3 svaigi gurķi;
saišķītis diļļu;
3 daiviņas ķiploka;
maigs, kausētais siers — 300 g;
300 g skābā krējuma;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Nomazgātiem gurķiem nogrieziet galus (tie parasti ir rūgti) un rīvējiet uz smalkās rīves. Nospiediet sulu. Dilles nomazgājiet un kārtīgi sasmalciniet, tad liekam kopā ar gurķiem.

Ķiplokus sīki sasmalciniet vai izspiediet caur standziņām. Pievienojiet krējumu un mīkstu, izkausētu sieru bļodā un visu labi samaisiet. Tiklīdz krējuma mērce ir gatava (un tās sagatavošana ilgst ne vairāk kā 15 minūtes), to var pasniegt uz galda.

Lasi vēl: Šis ēdiens no maltās gaļas aizēnos jūsu iecienītās kotletes; Garšīgais pildījums neatstās tevi vienaldzīgu!

No svaigiem gurķiem varat pagatavot vēl vienu vieglu oriģinālo mērci.

100 gramus mīkstu, zemu tauku satura sieru sajauciet ar 150 mililitriem dabīgā (bez papildvielām) jogurta līdz viendabīgai konsistencei. Pievienojiet smalki sarīvētu gurķi veselu vai pusi, tas pēc jūsu ieskatiem.

Tagad pievienojiet klāt 2 ēdamkarotes sasmalcinātu piparmētru lapu. Klāt lejiet vienu tējkaroti citrona sulas. Sāls un pipari pēc garšas. Šo mērcīti ir jāpasniedz aukstu.

Ātrs, garšīgs un lēts veids kā ar savu ēdienu pārsteigt, gan savus ģimenes locekļus, gan arī viesus. Šī mērcīte ir simts reizes labāka par majonēzi!

Avots:

bigl1fe

COMMENTS

Pievienot komentāru