Decembra sākumā konferencē Rīgā diskutēs par Baltijas gāzes tirgus nākotni

Decembra sākumā Rīgā notiks Baltijas Gāzes konference, kas vienviet pulcēs šajā industrijā nozīmīgākos cilvēkus Baltijā – lēmumu pieņēmējus un ekspertus.

Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras (AHK) organizētā konference notiks 5. decembrī, viesnīcā “Radisson Blu Latvija Conference & SPA Hotel”, Elizabetes iela 55, Rīgā.

Arī pēc tam, kad Latvija kā pēdējā no Baltijas valstīm 2017. gada pavasarī atvēra savu dabasgāzes tirgu konkurencei, reģiona enerģētikas nozare turpina mainīties. Rodas arī jautājumi, piemēram, par to, kā ir mainījusies pārrobežu tirdzniecība, kā veidojas integrēts Baltijas gāzes tirgus. Joprojām aktuāla ir reģiona gāzes tirgus savienošana ar pārējās Eiropas Savienības gāzes tirgu. Procesā ir tādi projekti kā Lietuvas un Polijas gāzesvadu starpsavienojums (GIPL) un Somijas-Igaunijas zemūdens gāzesvads “Balticconnector”, kura būvniecība sākās 2018. gada vasarā.

Par situāciju tirgū, iespējamajām pārmaiņām konferencē runās augsta ranga eksperti un amatpersonas. Konferencē dalību jau apstiprinājuši “Latvijas gāze”, “Conexus Baltic Grid”, “Gaso”, Igaunijas uzņēmuma “Eesti Gaas” un Norvēģijas “Equinor ASA“ vadītāji. Tapāt konferences diskusijās piedalīsies eksperti no citām valstīm.

Konferenci moderēs bijušais Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs un viens no vadošajiem Eiropas enerģētikas drošības ekspertiem, domnīcas “Methinks” vadošais partneris Džons Roberts (John M. Roberts).

Konference notiks angļu valodā.

Baltijas Gāzes konferenci jau otro reizi organizē AHK. Pērn konference notika visu trīs Baltijas valstu galvaspilsētās. Šogad tās norises vietai izvēlēta Rīga. Konferencē piedalīsies ne tikai Baltijas valstu gāzes nozares līderi, bet arī Eiropas Komisijas, citu ES dalībvalstu amatpersonas un eksperti.

Plašāka informācija un reģistrēšanās konferences mājaslapā:

https://www.baltic-gas-conference.com/

Pievienot komentāru