Devos sēņot un meža biezoknī pamanīju pamestu māju. Tas, ko ieraudzīju iekšā, lika sirdij sastingt

Šodien es jums pastāstīšu par dīvaināko pamesto vietu, kādu esmu redzējis… Palīdziet man saprast, kas ir kas šajā stāstā.

Laikapstākļi nedēļas nogalē bija lieliski, tāpēc nolēmu doties sēņot. Bagātīgais lietus bija darījis savu – mežā bija tik daudz sēņu, ka aizrautības pārņemts es gandrīz iekritu tādā kā ūdenskrātuvē.

Māja mežā

No kurienes meža biezoknī radusies šāda bedre?

Paskatoties apkārt, starp  kokiem ieraudzīju mazu mājiņu. Tās sienas bija nokrāsotas gaiši zaļā krāsā – šķita, ka tas darīts it kā speciāli, lai ēka saplūstu ar meža fonu.

Neraugoties uz pussabrukušo žogu, pati māja un zemes gabals bija sakopti. Neizskatījās pēc parastas pamestas vasarnīcas, kas līdz pleciem apaugusi ar nātrēm. Es mēģināju pieiet tuvāk.

Logs bija aizklāts ar saplāksni. Aiz stikla redzama apgrauzta rotaļlieta Ziemassvētku vecītis. Sava veida “omulīgums” šausmu filmu stilā. Acīmredzot saimnieki nebija mājās.

Apgāju apkārt mājai. Kaut kā man nepatika tas, ko es redzēju.

Veranda ar soliņu, lai apbrīnotu priekšā esošo mežu…

Ielūkojos mājas iekšpusē

Durvīm nebija slēdzenes. Rūpīgajam saimniekam viss ir padomāts – pat durvis fiksējās aiz roktura ar stiepļu āķi.

Labajā pusē pārsvarā bija sakārts vīriešu apģērbs aukstam laikam, stūrī – bikses un ausaine.

Spriežot pēc krāsas un izmēra, pa kreisi karājās sieviešu siltās drēbes – vecs mētelis, jakas;  blakus bērna mētelis.

Pašā istabas centrā pie griestiem rūpīgi piekārts matracis. Droši vien, lai nesamirkst. Gulta arī viena, kā gan viņi trijatā tur varēja sagulēt?

Pie loga  pienagloti aizkari ar sarūsējušām naglām, uz palodzes uzlikts tas pats Ziemassvētku vecītis… Rūpīgi gatavots, bet kas tur stūrī?

Uz gultas atradās atbaidošas bērnu rotaļlietas – plīša kaķis ar izdurtām acīm un nesaprotams lielgalvains dzīvnieks. Dīvainas gan ir rotaļlietas bērniem, kas dzīvo mežā!

Lasi vēl: Kaimiņa sieva sasita viņa jauno mašīnu. ”No smiekliem gandrīz zaudēju valodu, kad uzzināju, kā viņa to izdarīja!”

Redzams, ka saimnieki ir pametuši šo māju un tur vairs nedzīvo. Istabā es nekam nepieskāros, cieši aizvēru durvis un, gūto iespaidu pārņemts, turpināju sēņošanu…

Kas ir saimnieki?

Var pieņemt, ka īpašnieki ir vasarnieki. Bet kur tad ir dobes vai sakņu dārzs? Turklāt durvis nebija aizslēgtas un slēdzenei nebija uzgaļu. Vasarnieki prombūtnes laikā taču vienmēr aizslēdz savu mājokli. Toties ir ūdenskrātuve, ūdens notekas, žogs.

Varbūt te mitinās bezpajumtnieki? Viss izskatījās pārāk kārtīgi, lai tas būtu bomžu midzenis. Turklāt jocīgas sajūtas raisa dīvainās bērnu rotaļlietas…

Varbūt tev ir nojausma, kas ir šīs dīvainās mājas saimnieki? Raksti komentāros!

COMMENTS

Pievienot komentāru